Belgische tragikomedie 'Grond' vanaf maart te zien op Netflix

woensdag 16 februari 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2021

Netflix komt met de Marokkaans-Belgische tragikomische serie 'Grond', van het veelbelovende regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, de makers van de Amerikaanse blockbuster 'Bad Boys for Life' en 'Patser'.

De serie was eerder al exclusief te zien in België via Play4 en ontving tien nominaties voor de Ensors, de belangrijkste Vlaamse televisie-en filmprijzen.


'Het was een grote eer en een voorrecht om samen met Mathieu Mortelmans dit bijzondere project te regisseren. Zouzou, Wannes en Dries hebben een origineel en bitterzoet verhaal geschreven dat laat zien wat het betekent om in België te leven en te sterven terwijl je onderdeel bent van de Marokkaanse diaspora', aldus regisseur Adil El Arbi.


Over 'Grond'
Wie als moslim in België komt te overlijden, belast zijn nabestaanden met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in Marokko? Wanneer Ismael (Yassine Ouaich) het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: de heilige grond in Marokko naar Nederland halen. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen haalt hij hiermee een hoop problemen op zijn hals.

De cast bestaat uit onder anderen Yassine Ouaich (Ismael), Ward Kerremans (Jean-Baptiste), Ahlaam Teghadouini (Nadia), Saïd Boumazoughe (Rachid), Ben Hamidou (Omar), Charlotte de Bruyne (Alizée), Tom Vermeir (Brahim), Mourade Zeguendi (Imam), Reinhilde Decleir (Rozanne), Barbara Sarafian (Marilou), Dries Heyneman (Mario), Emilie de Roo (Vanessa), Wannes Cappelle (Geert Wellens) en Esma Abouzahra (Souad).

Schrijvers: Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle, Dries Heyneman
Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah, Mathieu Mortelmans
Executive producers: Annika Schmidt
Co-Producer: Fleur Winters
Productiehuis: Lumière

'Grond' is vanaf 17 maart te zien op Netflix.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers