Bekende namen in talentenshow 'Avastars'

donderdag 12 januari 2023
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2022

Bengelo, Fae, Jayvee, Jimmy Cool, Kioko, Chanora, Skye en Juan. Dat zijn de acht virtuele supertalenten die tegen elkaar strijden in de grensverleggende talentenshow 'Avastars'.

Achter deze ‘avastars’ schuilen enkele bekende namen uit de zangwereld, waaronder Ben Saunders, Lisa Loïs, Dwight Dissels en voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer. Elke zanger vormt samen met een professionele danser één Avastar die live on stage de meest spectaculaire optredens geeft. 'Avastars' kunnen niet alleen fantastisch zingen en geweldig dansen: ze kunnen ook dingen die gewone artiesten niet kunnen: in de virtuele wereld kan alles! Het zangtalent zorgt voor de aansturing van het gezicht en de stem van de avastar, het danstalent draagt een speciaal pak waarmee het lichaam van de avastar wordt aangestuurd.


Avastar Bengelo bestaat uit zanger Ben Saunders en danser Angelo Pardo. Sharon Doorson en danseres Charlice Johannes zijn samen avastar Chanora. Pearl Jozefzoon en Kirsten de Vos laten Fae praten, zingen en dansen, en Lisa Loïs vormt samen met Kelsey Ketting avastar Jayvee. Jimmy Cool treedt op met de stem van Dennis van Aarssen en de moves van Floris Bosveld, en Dwight Dissels en Adil El-Hammouti vormen samen avastar Juan. Klaasje Meijer vormt samen met Valery Bouwknegt avastar Kioko en achter avastar Skye zitten zangeres Jill Helena en danseres Nathalie Chaves. Online reporter Moïse Trustfull zorgt voor de backstage reportages.   

De avastars treden op voor een jury die bestaat uit vier die hards uit de muziek- en danswereld: DJ Nicky Romero, Nick en Simon en topchoreograaf Dan Karaty. Elke performance barst van de special effects en moves die alleen in een virtuele wereld mogelijk zijn, dankzij de allernieuwste state-of-the-art technologie die hier gebruikt wordt. Welk virtueel supertalent wint niet alleen een grote geldprijs, maar gaat ook een duet - inclusief videoclip - opnemen met niemand minder dan Davina Michelle?

'Avastars' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. De show is het resultaat van een intensieve samenwerking met NEP Group. Avastars wordt mede mogelijk gemaakt door T-Mobile en Samsung.

'Avastars' wordt gepresenteerd door Kalvijn en is vanaf 24 februari om 20.30 uur te zien op SBS6.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers