Beau zoekt deelnemers van zijn drie programma's over daklozen weer op

zondag 20 december 2020

In 2015 maakte presentator Beau van Erven Dorens een gewaagde stap in het programma 'The Amsterdam Project'. Hij gaf vijf daklozen een pinpas met daarop 10.000 euro en directe toegang tot de juiste hulpverlening.

Beau en zijn team volgden en begeleidden de daklozen een jaar lang, in de hoop dat ze zich terug zouden kunnen vechten in de maatschappij.


'Twee succesvolle projecten volgden: 'Het Rotterdam Project' en 'De Sleutel', waarin vijf daklozen de sleutel van hun eigen huis kregen. In een tweedelige special zoekt Beau de deelnemers weer op, om te kijken hoe het met ze gaat. Hebben ze nog steeds een dak boven hun hoofd of slapen ze weer op straat? Hoe kijken ze terug op hun deelname?

Samen met Beau blikken ze terug op de vele belangrijke, grappige en ontroerende gebeurtenissen die ze samen hebben meegemaakt. Zo vindt Beau zijn oude Amsterdamse vriend Lolle terug uit 'The Amsterdam Project', spreekt hij af met de ooit zwaarverslaafde Patrick uit 'Het Rotterdam Project' en gaat hij op bezoek bij de excentrieke Rigo en Sunil uit 'De Sleutel'.

Beau: 'Het weerzien met deze mensen, die hun ziel en zaligheid met de kijkers, mij en mijn team hebben gedeeld, was overweldigend. Alles kwam terug, tot in de kleinste details. Alle pijn, maar ook alle liefde.'

'Beau & De Daklozen' wordt geproduceerd door Kale Jakhals.

Het eerste deel van 'Beau & De Daklozen' is op 21 december om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Het tweede deel volgt op 24 december om 22.30 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers