Bart wint 'Big Brother 2023'

zondag 2 april 2023
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2023

Op 9 januari 2023 begon 'Big Brother''s experiment opnieuw. Alles was dit seizoen anders: de bewoners speelden dit keer niet voor de groep, maar voor zichzelf. In totaal namen zestien bewoners hun intrek in het 'Big Brother'-huis.

Bart (BE), Jason (NL) en Jolien (BE) mochten zich de finalisten noemen van dit seizoen. Er kan echter maar één winnaar zijn. In de finaleweek, met als bloedstollend hoogtepunt de live-ontknoping bij RTL 5 en Videoland - gepresenteerd door Geraldine Kemper en Tatyana Beloy - heeft de kijker bepaald Bart de winnaar is van het derde seizoen van ‘Big Brother’. Hij wint hiermee de prijzenpot van € 73.388,-.


De zestien bewoners van het 'Big Brother'-huis waren (op volgorde van exit): Judy, Chelsea, Ilse, Danny, Jacqueline, Chayron, Rob, Chiara, Ias, Michelangelo, Ali, Lindsey, Charlotte, finalisten Jolien & Jason en winnaar Bart. We zagen de bewoners 86 dagen lang spellen spelen, de secret room bezoeken, de wall plunderen met hun coins, lief en leed delen, confrontaties aangaan, maar vooral: heel veel lol maken met elkaar.

Succesvol seizoen
'Big Brother' kan wederom spreken van een succesvol seizoen. Met een gemiddeld zenderaandeel – inclusief uitgesteld kijken - van 8,3% in de doelgroep 25-54 jaar en ruim 370.000 kijkers 6+, bereikte het derde seizoen nog meer kijkers dan het vorige seizoen. Tel daar de Videoland-kijkers bij op en het bereik per aflevering stijgt tot bijna 500.000 kijkers per aflevering – exclusief de kijkers van de twee livestreams.

Het derde seizoen van 'Big Brother' werd geproduceerd door EndemolShine Nederland - een label van Banijay Benelux.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers