Art Rooijakkers bezoekt mensen die plotseling wereldnieuws werden

woensdag 27 maart 2019

Wie herinnert zich niet Laura Dekker die als 14-jarig meisje de wereld rondzeilde. Of Mauro Manuel, de Angolese jongen die als 9-jarige alleen aankomt in Nederland en dreigde na zijn achttiende verjaardag uitgezet te worden.

Het vliegtuig van Turkish Airlines dat vlak voor de landing op Schiphol neerstort. Maar ook het spraakmakende huwelijk tussen Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn en de moord op de Haagse conrector Hans van Wieren door een boze, net geschorste leerling. Of de mus die werd doodgeschoten om Domino Day te redden. Het is een greep uit de nieuwsberichten waar Art Rooijakkers aandacht aan besteed in zijn nieuwe programma 'Iedereen Had Het Erover'.


Hij bezoekt de hoofdpersonen, blikt met hen terug en heeft indringende gesprekken over wat er gebeurde in de afgelopen jaren. Het ophalen van de herinnering en het herbeleven van de gebeurtenis verbaast de kijker opnieuw. Dat wordt beslist niet minder als Art nieuwe feiten, heftige gevolgen of absurde wendingen van het lot te horen krijgt tijdens zijn gesprekken met de mensen die plots (wereld)nieuws waren. In iedere aflevering, van 45 minuten, wordt één groot verhaal belicht en komen er een aantal korte updates voorbij.

'Iedereen Had Het Erover' wordt geproduceerd door Tin Can.

'Iedereen Had Het Erover', vanaf donderdag 28 maart om 21.30 uur op RTL 4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Begin 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de EU over van Slovenië. President Macron wil de economische problemen in Europa aanpakken, maar de spanningen tussen Rusland en Oekraďne lopen op. Macron probeert om escalatie te voorkomen, maar desondanks valt Rusland het land binnen. Regisseur Guy Lagache heeft een ongekende toegang tot Macron. Hij reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en filmt gesprekken van Macron met wereldleiders, waaronder een belangrijk telefoontje met Vladimir Poetin. Na het uitbreken van de oorlog zien we hoe Macron zijn werk voortzet en voor elkaar krijgt dat de EU Oekraďne militair en financieel te hulp komt.

'2Doc: A President, Europe and War', om 23.30 uur bij de VPRO op op NPO 2.

Dossiers