Art Rooijakkers bezoekt mensen die plotseling wereldnieuws werden

woensdag 27 maart 2019

Wie herinnert zich niet Laura Dekker die als 14-jarig meisje de wereld rondzeilde. Of Mauro Manuel, de Angolese jongen die als 9-jarige alleen aankomt in Nederland en dreigde na zijn achttiende verjaardag uitgezet te worden.

Het vliegtuig van Turkish Airlines dat vlak voor de landing op Schiphol neerstort. Maar ook het spraakmakende huwelijk tussen Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn en de moord op de Haagse conrector Hans van Wieren door een boze, net geschorste leerling. Of de mus die werd doodgeschoten om Domino Day te redden. Het is een greep uit de nieuwsberichten waar Art Rooijakkers aandacht aan besteed in zijn nieuwe programma 'Iedereen Had Het Erover'.


Hij bezoekt de hoofdpersonen, blikt met hen terug en heeft indringende gesprekken over wat er gebeurde in de afgelopen jaren. Het ophalen van de herinnering en het herbeleven van de gebeurtenis verbaast de kijker opnieuw. Dat wordt beslist niet minder als Art nieuwe feiten, heftige gevolgen of absurde wendingen van het lot te horen krijgt tijdens zijn gesprekken met de mensen die plots (wereld)nieuws waren. In iedere aflevering, van 45 minuten, wordt één groot verhaal belicht en komen er een aantal korte updates voorbij.

'Iedereen Had Het Erover' wordt geproduceerd door Tin Can.

'Iedereen Had Het Erover', vanaf donderdag 28 maart om 21.30 uur op RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers