Derde reeks 'Olympische Dromen' met Wilfried de Jong

zondag 9 juni 2024

In een bed ligt een Olympische deelnemer in gedachten verzonken. Is ze nog wakker? Waar denkt hij aan? Na eerdere reeksen naar aanleiding van de Zomerspelen in Tokio (2021) en de Winterspelen in Beijing (2022), portretteert Wilfried de Jong wederom tien topsporters die dromen van Olympische roem.

De Jong verplaatst zich in een serie korte portretten in het hoofd van een tiental Nederlandse Olympiërs. Hij tracht hun gedachten te lezen. Wat is straks de perfecte oefening? Kan die start nog een tikkeltje sneller? Hoe de eeuwige rivaal te verslaan? Vragen. En nog meer vragen. Wat moet er beslist mee naar Parijs? Een knuffel? Het puzzelboekje? Of toch die vuistdikke roman? Tien topsporters dromen van glorie in Parijs. En Wilfried de Jong droomt met ze mee. De ‘slaapscènes’ van cameraman en documentairemaker Rob Hodselmans worden afgewisseld met wedstrijdbeelden.


De Jong zit aan de bedrand van turner Sanne Wevers, wielrenner Marianne Vos, atleet Liemarvin Bonevacia, zwemmers Sharon van Rouwendaal en Arno Kamminga, baanwielrenner Roy van de Berg, judoka Sanne van Dijke, waterpolo-keepster Laura Aarts, worstelaars Tyrone en Marcel Sterkenburg en hockeyster Felice Albers.

'De sporters liggen in sluimertoestand op een hotelbed. Vlak voor de belangrijkste dag op de Spelen zie je hoe ze hun spieren ontspannen en kalm proberen te blijven. Je komt heel dichtbij hun lichaam en geest, het zijn intieme minuten', aldus Wilfried de Jong.

'Olympische Dromen', vanaf 15 juli dagelijks om 22.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers