'71° Noord' is terug! Maak kennis met de 10 deelnemers

vrijdag 11 december 2009

Vijf bekende Nederlanders en vijf bekende Vlamingen gaan in het hoge Noorden een bikkelhard gevecht aan met de natuur…, met elkaar…, en met zichzelf. Ze trotseren de ijzige kou en trekken dwars door Noorwegen Ze moeten hun grenzen aftasten én verleggen.Ze beginnen met z'n tienen. Maar slechts twee van hen zullen de Noordkaap bereiken en strijden om de overwinning. Dat is '71° Noord', dit seizoen bij de AVRO op 3.

Bij '71° Noord' moeten de deelnemers als team in primitieve en ijskoude omstandigheden overleven, maar de extreem zware tocht over 2500 kilometer is ook een onverbiddelijke afvallingsrace. Elke week valt iemand af door de stemmen die hij of zij van hun mede-avonturiers ontvangt.


Slechts twee van de tien bekende gezichten bereiken uiteindelijk de Noordkaap. Eén daarvan wordt de winnaar en neemt de felbegeerde '71° Noord'-trofee mee naar huis. Elke week onderneemt het team een nieuwe etappe naar een nieuwe locatie. In elke aflevering staat een opdracht en een competitie-moment op het menu. Ook hun overlevingsskills in de sneeuw komen aan bod.

Leki en Ruben presenteren!
Het programma wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai en zijn Vlaamse collega Karoline Kamosi. Karoline is in Vlaanderen bekend als zangeres en als presentatrice. Onder de noemer 'Leki & The Sweet Mints' brengt ze samen met haar ‘soul’-rijke achtergrondzangeressen momenteel retropop op het podium. Haar presentatiehoofdstuk begon ze bij de Vlaamse jongerenzender JIM.

Ruben verwierf bekendheid met het populaire BNN-programma ‘De Lama’s’ en presenteerde op Nederland 3 het AVRO-programma ‘Wie is mijn ex?’ '71° Noord' is in Vlaanderen te zien zijn bij vtm en in Nederland bij de Avro op Nederland 3.

Concept
Bij '71° Noord' moeten de deelnemers als team in primitieve en ijskoude omstandigheden overleven, maar de extreem zware tocht over 2500 kilometer is ook een onverbiddelijke afvallingsrace. Elke week valt iemand af door de stemmen die hij of zij van hun mede-avonturiers ontvangt. Slechts twee van de tien bekende gezichten bereiken uiteindelijk de Noordkaap. Eén daarvan wordt de winnaar en neemt de felbegeerde '71° Noord'-trofee mee naar huis.

Elke week onderneemt het team een nieuwe etappe naar een nieuwe locatie. In elke aflevering staat een opdracht en een competitie-moment op het menu. Ook hun overlevingsskills in de sneeuw komen aan bod.

Nederlandse kandidaten

 • Christijan Albers (16/04/1979)
  Beroep: autocoureur

  Christijan Albers reed 3 seizoenen mee in de Formule 1, onder meer voor de teams van Minardi en Spyker. (van 2005 tot 2007). Hij begon op jonge leeftijd met karten en werd in 1997 Nederlands kampioen. Vanaf 1998 reed hij ook in de Formula 3000-series. Momenteel woont Christijan in Monaco.
 • Stacey Rookhuizen (15/03/1986)
  Beroep: platenbaas.
   
  In 2002 richtte ze haar eigen platenmaatschappij op, Stacey Records, om onbekend talent de mogelijkheid te bieden een eigen cd uit te brengen. In juni 2009 werd Rookhuizen in de Elsevier ogenomen in de lijst van 'vijftig grootste beloften voor de toekomst.' Ze zetelde in 2009 ook in de jury van de talentenjacht 'X-Factor'.
 • Dick Jol (29/03/1956)
  Beroep: ex-scheidsrechter en ex-profvoetballer
  Kinderen: vader van 1 zoon en 1 dochter
  Samenwonend
  Dick Jol speelde als profvoetballer nog bij KV Kortrijk. In 1992 werd hij fulltime scheidsrechter. Hij floot ook internationale wedstrijden, onder meer de finale van de Champions League in 2001 tussen Bayern München en Valencia CF.
 • Cystine Carreon (5/9/1973)
  Beroep: actrice en musicalster

  Cystine is van Filippijnse afkomst en verhuisde in 1978 naar Nederland, waar ze nu bijzonder actief is als actrice en tevens in musicals. In Vlaanderen is Cystine vooral bekend om haar rol als Tippi Wan in 'Gooische Vrouwen'.
 • Irene Van de Laar 04/12/1968
  Beroep: presentatrice

  Irene van de Laar begon haar carrière als fotomodel. In 1994 werd ze verkozen tot Miss Holland en datzelfde jaar vertegenwoordigde ze Nederland op de Miss Universe verkiezing in Manilla. Ze werkte tien jaar als model en stapte dan over naar de televisie : ze presenteerde programma’s op SBS6 en RTL5.

Vlaamse Kandidaten

 • Thomas Van Hemeledonck (26/01/71)
  Beroep: nieuwsanker en reporter voor 'Het Nieuws' bij vtm en presentator van het actualiteitenmagazine 'Telefacts'.

  Sinds 1 maart 2008 is Thomas anker van ’Het Nieuws’ bij vtm. Voordien werkte hij eveneens op de vtm-nieuwsdienst als reporter voor 'Telefacts' en was hij correspondent in de Verenigde Staten. Eén van zijn belangrijkste wapenfeiten daar was de verslaggeving van de orkaan Katrina in New Orleans.
 • Stan Van Samang (19/03/1979)
  Beroep: zanger/acteur

  Stan raakte bekend als acteur door zijn rol als Kevin De Kesel in 'Wittekerke' van 2001 tot 2007. Hij speelde eveneens mee in films als 'Windkracht 10' en 'Vermist'. Stan vertolkte ook rollen in 'Sedes En Belli', 'Flikken' en 'Rupel'. Hij nam deel aan 'Steracteur Sterartiest' op Eén en won de wedstrijd. Dat leverde hem een platencontract op. Hij brengt Engelstalige pop- en rocknummers. Hij is momenteel ook te zien in de telenovelle 'David' bij vtm.
 • Anouk Lepere (13/02/1979)
  Beroep: internationaal topmodel

  Anouck Lepère liep in 2000 haar eerste modeshow in Parijs. Ze werkte onder meer met topfotografen als Steve Meisel en stond op de covers van Vogue, Harpers Bazaar en Marie Claire. Momenteel werkt ze voor het modellenbureau IMG Models in New York. Ze is het gezicht van de Japanse cosmeticagigant Shiseido. Ze behoort tot de top tien van de wereld en verdeelt haar tijd tussen haar woonplaats Londen en New York. Onlangs werd bekendgemaakt dat ze in het huwelijk zal treden met de Britse uitgever Jefferson Hack, de ex van Kate Moss.
 • Eline De Munck (22/1/1988)
  Beroep : Actrice/zangeres/presentatrice

  Eline raakte vooral bekend door haar rol als Nathalie Mutsaerts in 'LouisLouise'. Deze succesvolle telenovelle liep van september 2008 tot juni 2009 bij vtm. Sinds enkele maanden is ze VJ bij JIM. Eline nam ook deel aan het programma 'Steracteur Sterartiest', waar ze een derde plaats behaalde. Dit jaar startte Eline ook met een eigen muzikaal project Ellektra. Haar eerste single onder deze naam was het succesvolle ‘Real Love’.
 • Flor Koninckx (22/06/1952)
  Beroep: politicus/verkeersspecialist

  Flor Koninckx is gewezen commandant bij de Rijkswacht en later bij de Federale Politie (van 1989 tot 2004). In Vlaanderen kreeg hij vooral bekendheid als presentator, die in de rubriek 'Kijk Uit' op de openbare omroep jarenlang uitleg verschafte over verkeersveiligheid. In 2004 stapte Flor over naar de politiek en werd meteen verkozen in het Vlaams parlement. Hij was ook gemeenschapssenator. Momenteel is Flor schepen en OCMW-voorzitter in Diest.

'71° Noord', vanaf dinsdag 15 december bij de AVRO op 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers