KRO-NCRV maakt kandidaten nieuw seizoen 'De Slimste Mens' bekend

zondag 3 december 2023
Foto: © KRO-NCRV 2023

Kennisquiz 'De Slimste Mens' maakt zich klaar voor een gloednieuw winterseizoen. Actrice Barbara Sloesen, bekend als koningin van de romcom, Paul Visser, de geliefde van Debbie uit 'B&B Vol Liefde' en Marco Louwerens, voormalig directeur televisie bij Talpa en vooral bekend als 'directeurtje' in 'Vandaag Inside' bijten het spits af.

De bekende gezichten zullen zich wagen aan de strijd om de felbegeerde titel. Onder begeleiding van presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem is het 23e seizoen vanaf maandag 18 december weer elke werkdag te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Wie volgt journalist Tom Kleijn op en mag zichzelf deze winter de slimste noemen?


Nieuw seizoen nieuwe gezichten
Onder anderen cabaretier Peter Heerschop, columnist Sheila Sitalsing, presentatrice Irene van de Laar en zanger/rapper Gotu Jim maken dit seizoen hun opwachting in de populaire kennisquiz van KRO-NCRV. Daarnaast zijn ook TikTokker Vic Clé, de Belgische presentatrice Evi Hanssen, pianist Mike Boddé, 'Een Huis Vol'-deelnemer Iven Cudogham en burgemeester van Schiermonnikoog Ineke van Gent te zien in het komende seizoen. De kandidaten uit de verschillende sectoren en beroepen hebben één gemeenschappelijk doel: de slimste worden.  

Open Deur   
Vast onderdeel in 'De Slimste Mens 'is de Open deur-ronde, waarin bekende en verrassende gezichten de vragen stellen aan de deelnemers. Dit seizoen zijn de duo’s Jim Bakkum en Bettina Holwerda en Jonnie en Thérèse Boer aan de beurt. Ook zijn onder anderen Davina Michelle, Olga Commandeur en Hans Kazàn te zien in de wintereditie.   

'De Slimste Mens' wordt geproduceerd door Skyhigh TV in samenwerking met KRO-NCRV.   

'De Slimste Mens', vanaf maandag 18 december iedere werkdag om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers