EO-uitzending van feestelijke kerkdienst vanuit de Bijlmer

zaterdag 2 december 2023

In hun mooiste kleding, met het lekkerste eten en met hun beste humeur – voorganger Moses Alagbe vraagt zijn kerkgangers om deze zondag tiptop naar de kerkdienst te komen.

Niet per se omdat de dienst op televisie komt, maar omdat de dienst in het teken staat van dankbaarheid. En dat betekent: feestvieren. EO-presentator Jurjen ten Brinke neemt een kijkje bij dit zondagse feestje in Amsterdam Zuidoost. Op 3 december zendt de EO de kerkdienst uit.


Hartverwarmend
Jurjen ten Brinke leert de diverse gemeenschap beter kennen en gaat in gesprek met voorganger Moses en met leden van de kerk die vertellen welke plek deze gemeenschap inneemt in hun leven. Ten Brinke: 'Met de uitzending van deze bijzondere kerkdienst in het ‘Maranatha Community Transformation Centre’ krijgen we een inkijkje in één van de honderden migrantenkerken die ons land telt. Als Amsterdamse voorganger zie ik dat deze kerken het geloof levend houden én tegelijk zorgdragen voor de samenleving. De passie waarmee zij God en het leven vieren, is hartverwarmend.'

1 miljoen
EO-eindredacteur Tom Mikkers: 'In Nederland zijn naar schatting ruim 1 miljoen migrantenchristenen. Dit is een groeiende groep kerken die bij veel mensen toch nog onbekend is. Het past daarom heel mooi bij onze missie als EO om iets te laten zien van deze hechte gemeenschappen en hun kerkdiensten.'

'Veelkleurig Geloven', zondag 3 december om 11.30 uur bij de EO op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers