Prime Video presenteert de documentaire 'AJAX: Parels van Amsterdam'

donderdag 22 september 2022

De bij de Amsterdamse club opgeleide spelers Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief en van nabij met camera's gevolgd. Zowel op de club als daarbuiten. Dit heeft geleid tot de documentaire 'AJAX: Parels van Amsterdam'.

Ajax is de succesvolste club van Nederland. De Amsterdammers zijn in de wereld ook al decennialang bekend om de veel geroemde jeugdopleiding. De drie spelers die de hoofdrol vertolken in de documentaire genoten alle drie hun voetbalopleiding bij Ajax. Zij braken kort na elkaar door in Ajax 1. De documentaire op Prime Video geeft een bijzondere inkijk in hun leven. Gravenberch, Timber en Rensch halen op verschillende momenten Ajax 1, maar moeten vervolgens een dragende kracht in de A-selectie zien te worden. Met unieke beelden achter de schermen is te zien wat erbij komt kijken om als jonge speler je plek te verwerven bij het eerste elftal van Ajax en je vervolgens door te ontwikkelen en succesvol te worden als Ajacied. De documentaire is een verhaal vol met verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen.


'AJAX: Parels van Amsterdam' is geproduceerd door Ajax Media.

De documentaire 'AJAX: Parels van Amsterdam' zal op 7 oktober exclusief op Prime Video in première gaan.

Persbericht BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video
https://www.primevideo.com/
Meer artikels over Prime Video

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers