'GoedNieuws Vandaag' stopt

zondag 19 november 2023
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2023

Met 'GoedNieuws Vandaag' heeft Talpa getracht een alternatief te bieden aan de meer dan 50 procent van de Nederlanders die het nieuws niet of minder volgt. Maar te weinig kijkers vonden de weg naar de dagelijkse uitzendingen.

'GoedNieuws Vandaag' brengt nieuws dat positief van toon en oplossingsgericht is. Door het te proberen, blijkt nu dat het alternatief in deze vorm en op dit tijdslot helaas niet werkt. De enorme inzet van alle betrokken collega’s ten spijt.


Marc Veeningen, hoofdredacteur 'GoedNieuws Vandaag' en 'Hart van Nederland': 'De journalistiek moet blijven zoeken naar manieren om te voorkomen dat steeds meer mensen nieuws mijden vanwege het negatieve karakter, zoals we met 'GoedNieuws Vandaag' hebben geprobeerd. Naast het aandacht geven aan maatschappelijke problemen blijft het belangrijk de oplossingen voor die problemen te belichten én te laten zien wat er wél goed gaat. Ook wij blijven dat doen; het is en blijft een groot onderdeel van de journalistieke aanpak van 'Hart van Nederland'.'

'GoedNieuws Vandaag' stopt na 22 december.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers