15.000 jongeren genieten van muziek en inspirerende verhalen op 'EO-Jongerendag'

zaterdag 11 juni 2022
Foto: EO - © Set Vexy 2022

In een stampvol Ahoy zijn vandaag bijna 15.000 jongeren bij elkaar voor optredens van christelijke artiesten zoals Grammy-winnaar Lecrae, Sterre Koning en Marc Floor. Het is de 46e editie van de 'EO-Jongerendag', georganiseerd door EO BEAM, de jongerencommunity van de EO.

Alle plekken zijn gevuld, waaruit blijkt dat de behoefte van jongeren om samen hun geloof te delen en je daarin niet alleen te voelen, onverminderd hoog is.


Positieve woorden
Het thema van dit jaar is ‘Speak Life’, over de kracht van woorden. Een belangrijk en actueel thema, volgens EO-presentator Joram Kaat. 'Elke dag spreken we duizenden woorden, online en offline. Wat nou als we die woorden bewuster gaan gebruiken? Ervoor kiezen om positief te spreken over onszelf en de mensen om ons heen. Juist in deze tijd waarin iedereen zijn oordeel binnen no-time deelt op sociale media. In de Bijbel lees je dat Jezus woorden van leven spreekt. Onze woorden hebben kracht!'

Populair onder christenen
De 'EO-Jongerendag' bestaat sinds 1975 en is het grootste christelijke evenement in Europa. In Nederland is het al die jaren een vaste waarde voor christelijke jongeren. Bezoekers kunnen rekenen op een mooie mix van topartiesten en bevlogen sprekers. Vandaag is rapper Lecrae de hoofdartiest van het evenement. Lecrae heeft 2 miljoen volgers op instagram en is winnaar van twee Grammy Awards.

Live meekijken
De 'EO-Jongerendag' is de hele dag online te volgen via eojongerendag.nl. Om 20.15 uur vanavond start de finale act met de Britse DJ Saint-Louis en Lindz West van LZ7.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers