Nieuwe YouTube-serie 'De Bovenkamer' over mentale gezondheid

zondag 14 april 2024

Mentale problemen onder jongeren nemen toe; uit onderzoek van 3Vraagt blijkt dat 85% van de mensen tussen 16 en 34 jaar kampen met psychische klachten. Bijvoorbeeld onzekerheid, stress, faalangst of depressieve gevoelens.

Ook ervaren ze het als een taboe om hierover te praten. In het nieuwe BNNVARA-programma 'De Bovenkamer' nemen we mentale uitdagingen onder de loep en maken het bespreekbaar. Presentatoren Raïsha Zeegelaar en Sahil Amar Aïssa spreken met experts en ervaringsdeskundigen over borderine, ADHD, burn-out, Binge Eating Disorder (BED), paniekaanvallen en OCD.


Het zijn termen die nogal abstract klinken, maar die een grote rol spelen in de bovenkamers van veel jongeren. Hoe herken je deze aandoeningen? Wat houdt het in? En hoe zorg je ervoor dat het je leven niet beheerst?

'De Bovenkamer' is vanaf maandag 15 april wekelijks om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers