Margje Fikse en Hans van der Steeg presenteren nieuwe EO-talkshow 'Dit is Nederland'

zondag 14 april 2024
Foto: EO - © Rogier Veldman 2024

Aan het einde van iedere werkdag verzamelt Nederland zich, online én fysiek, in het nieuwscafé van Dit is Nederland om de dag door te nemen. Met korte bijdragen uit het land, volop interactie met de kijkers thuis, en een aantal vaste stamgasten is 'Dit is Nederland' dé plek waar iedere Nederlander gehoord en gezien wordt.

Afwisselend presenteren Margje Fikse en Hans van der Steeg dit gloednieuwe EO-programma op NPO 2.


Vanaf maandag 15 april is 'Dit is Nederland' iedere maandag en donderdag te zien op NPO 2. Na de zomervakantie wordt dit zelfs dagelijks. Aan het eind van de middag wordt het nieuws van de dag over onderwerpen die dichtbij de kijker liggen doorgenomen. Ook is er voor mensen thuis volop gelegenheid om mee te doen! Het nieuwe EO-programma is zo het eerste Nederlandse praatprogramma waarin je vanuit de huiskamer direct kunt meepraten.

Uniek
EO-presentatoren Margje Fikse en Hans van der Steeg zijn trots op het nieuwe programma. Fikse: 'Het is uniek dat kijkers thuis zo direct mee kunnen praten met de gasten in de studio. Op deze manier kunnen we mensen aan het woord laten, die normaal gesproken niet op televisie te zien of horen zullen zijn.'

Van der Steeg staat te trappelen om aan dit nieuwe programma te beginnen. 'Vorig jaar maakten we met veel plezier Dit is de middag. Een programma dat ook het woord gaf aan mensen achter het nieuws. Dat bleek vernieuwend, zelfs Johan Derksen was vaste kijker en fan. In 'Dit is Nederland' komt het panel van 'Dit is de Middag' terug, daarnaast kunnen zelfs de mensen thuis meepraten. En het programma zit nog op een mooier tijdstip ook!'

QR-code
Via een QR-code op het televisiescherm kunnen de kijkers van 'Dit is Nederland' live meedoen met de uitzending. Ze kunnen vragen stellen aan de gasten, hun mening geven over de onderwerpen en stemmen op de stelling van de dag.

Nieuwsgast
Iedere uitzending zijn Nederlanders uit het hele land aanwezig om te praten over het nieuws. Daarnaast schuift er ook een nieuwsgast van de dag aan. De studiogasten gaan onder leiding van Margje Fikse of Hans van der Steeg het gesprek aan met de kijkers thuis.

DIT
'Dit is Nederland' is onderdeel van DIT, het online journalistieke platform van de EO. Andere onderdelen van dit platform zijn 'Dit is de Kwestie' en verschillende NPO Radio1-programma’s zoals 'Dit is de Dag' en 'Geld of je Leven'.

'Dit is Nederland', vanaf maandag 15 april om 17.30 uur bij de EO op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers