Özcan Akyol ontvangt vluchtelingen in zijn kappersstoel in 'De Gevluchte Gast'

donderdag 5 mei 2022
Foto: © BNNVARA/NOZEM FILMS 2022

Het programma 'De Geknipte Gast' wordt voor even 'De Gevluchte Gast'. In deze speciale reeks ontvangt Özcan Akyol geen prominenten uit de politiek, wetenschap, media, kunst en sport in zijn kappersstoel, maar juist onbekende vluchtelingen uit Oekraïne, Syrië, Rusland en Afghanistan.

Er wordt de laatste maanden veel over vluchtelingen gepraat, maar weinig mét hen. Özcan, ook wel bekend als Eus, nodigt hen daarom uit om te praten over de enorme impact die een oorlog heeft. Karina Herasimenko, Arend Ahmad Joudeh, Nadiia Perestrit, Ahoo Shahidy en Pavel Kanygin zijn te gast en vertellen hun persoonlijke, aangrijpende verhalen. Tussen de spiegels van de barbershop ontvouwt zich een openhartig gesprek tussen Eus en de gasten.


Eus: 'Deze special vond ik belangrijk om te maken, omdat ik benieuwd ben naar het menselijk verhaal achter de verschrikkelijke nieuwsberichten. Je ziet vijf unieke verhalen die allemaal gepaard gaan met diepgewortelde emoties. Ieder van hen had een leven opgebouwd voor de vlucht en dat leven valt in één keer weg. Maar we zien ook de enorme veerkracht en dat ieder van hen opnieuw herboren is in een land waar ze de taal niet spreken.'

In de eerste aflevering ontvangt Eus de 28-jarige ondernemer Karina Herasimenko uit Kiev, die tot voor kort nog de eigenaar was van een aantal koffiezaakjes in het centrum van de stad. Eind februari kwam er, door de Russische invasie, een abrupt einde aan haar mooie, drukke leven. Met haar twee kinderen en haar moeder vluchtte ze halsoverkop naar Nederland. Haar vader en man bleven achter. Nu geeft ze, vanuit hier, humanitaire hulp aan haar achtergebleven landgenoten in Oekraïne.

'De Gevluchte Gast' is een coproductie van BNNVARA en Nozem Films.

De vijfdelige special 'De Gevluchte Gast' is van 16 t/m 19 mei om 22.10 uur en op 20 mei om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers