Turkse overheid censureert homoseksueel personage uit 'Love 101'

dinsdag 14 juli 2020

Een personage uit de Netflix-reeks 'Love 101' werd gecensureerd in Turkije. Volgens de Turkse mediaregulator mocht het personage niet openlijk homoseksueel zijn. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

De voorzitter van de Hoge Raad voor Radio en Televisie Abu Bakr Şahin, zei al na het verschijnen van de trailer dat de mogelijkheid bestond dat bepaalde inhoud zou worden gecensureerd. 'We volgen de serie nauwlettend op. We mogen de inhoud van publicaties die de fysieke en mentale ontwikkelingen van jongeren negatief beïnvloeden, niet over het hoofd zien. We zijn vastbesloten om inhoud te verwijderen die onze samenleving zou verstoren.'


De Turkse organisatie verplichtte streamingsdienst Netflix dan ook om de homoseksuele geaardheid van het personage Osman niet openlijk te vertonen, bij het verschijnen van de serie. De Turkse mediaregulator kan dit verplichten aan streamingsdiensten, nadat in augustus 2019 een speciale wet werd goedgekeurd. Hierin kreeg de regulator de bevoegdheid om streamingsdiensten in Turkije te controleren.

'Love 101', of oorspronkelijk 'Aşk 101', volgt meerdere studenten die hun lerares helpen met het zoeken van de liefde zodat de lerares op school zou blijven. Daarom proberen ze haar te koppelen aan de basketbalcoach.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers