'The Repair Shop Australia' te zien op Discovery

donderdag 4 mei 2023
Foto: © Discovery 2023

In 'The Repair Shop Australia' worden oude voorwerpen hersteld waar dierbare herinneringen aan kleven. Zo wordt in de eerste aflevering een wel heel bijzonder sieraad binnengebracht door eigenaresse Kathy.

Het betreft een hanger uit de Victoriaanse tijd die al door acht generaties vrouwen in haar familie is gedragen. Net toen Kathy de hanger erfde van haar overleden oma, brak er in haar huis een brand uit, waardoor de hanger erg beschadigd raakte. Kan juwelier Erin dit kunstwerk aan de hand van herinneringen en foto’s weer herstellen voor komende generaties?


Ook de oude klok die Malcolm brengt, heeft een bijzonder verhaal. Zijn vader erfde het van zijn geliefde oma uit Noord-Ierland, maar heeft de klok al in geen zestig jaar horen slaan. Als verrassing wil Malcolm hem nu voor zijn vader laten repareren. Kan Andrew de tijd letterlijk en figuurlijk terugbrengen in dit dierbare voorwerp?

Ondertussen hoopt de 8-jarige Rafe dat elektrotechnicus Paul een zeventig jaar oude speelgoed trein weer aan de praat kan krijgen. Maar zijn favoriete locomotief mist een cruciaal onderdeel dat niet makkelijk te vervangen is. Weet Paul een creatieve oplossing?

'The Repair Shop Australia', vanaf vrijdag 5 mei om 19.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers