'Stranger Things' start met productie van seizoen 5

maandag 8 januari 2024
Foto: © Netflix 2024

Netflix heeft bekendgemaakt dat de productie van het nieuwe seizoen van 'Stranger Things' officieel van start is gegaan. Met een overweldigende 140,7 miljoen views voor het vierde seizoen en een indrukwekkende verzameling van meer dan 70 awards, is bevestigd dat het langverwachte vijfde seizoen tevens het laatste zal zijn.

'Stranger Things' is een ode aan de klassieke genre films uit de jaren ‘80, die een hele generatie betoverden. 'Stranger Things' is een thriller-drama dat zich afspeelt in het op het eerste gezicht normale stadje Hawkins, Indiana. Wanneer een jongen uit het niets verdwijnt, zoeken vrienden en familie naar antwoorden en worden meegesleept in gevaarlijke gebeurtenissen met soms fatale afloop. Onder het oppervlak van hun alledaagse stadje schuilt een bovennatuurlijk mysterie, met geheime overheidsexperimenten en een gevaarlijke poort naar een krachtig maar duister rijk. Vriendschappen worden getest, levens zullen veranderen, en Hawkins, evenals de rest van de wereld, zal nooit meer hetzelfde zijn.


'Stranger Things', gecreëerd door The Duffer Brothers, maakte zijn debuut op Netflix in juli 2016 en groeide snel uit tot een van de populairste series ooit. Met meer dan 140,7 miljoen wereldwijde views voor het vierde seizoen, bracht de show een nostalgische heropleving van een aantal klassiekers uit de jaren ‘80, van Eggo-wafels tot de heropleving van Kate Bush's 'Running Up That Hill'. De serie heeft wereldwijd meer dan 70 awards gewonnen, waaronder Emmy's en de Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series.

Fans hebben bovendien 6 november uitgeroepen tot internationale 'Stranger Things Day', de dag waarop Will Byers als vermist werd opgegeven. Een speciale dag om hun liefde voor 'Stranger Things' met de wereld te delen. Seizoen 5 is aangekondigd als het laatste seizoen van 'Stranger Things'.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers