Nieuwe serie 'Sewer Divers' op Discovery

dinsdag 11 april 2023
Foto: © Discovery 2023

Weleens nagedacht wie onze riolen schoonhouden, zodat onze afvoer en toiletten netjes doorspoelen? In de nieuwe serie 'Sewer Divers' volgen we een aantal van deze helden die werk doen dat maar weinigen zouden willen, maar dat voor iedereen onmisbaar is.

De sewer divers duiken soms letterlijk het riool in om naast slib ook bergen doekjes, toiletartikelen en afval te verwijderen die de buizen blokkeren. Zoals 'Dirty Water' Don uit New Jersey die een rubberen pak van duizenden dollars draagt en een helm van meer dan 10 kilo – allemaal om hem te beschermen tegen de schadelijke chemicaliën die vanuit alle richtingen op hem af komen.


Ondertussen is de Emergency Sewer Division van Mount Vernon bezig om meer dan dertig centimeter rioolwater af te voeren dat zich ophoopt in de kelder van een bewoner. En in Cleveland probeert het team van het Northeast Ohio Sewer District een enorme stapel verhard slib van de rioolvloeren te verwijderen. Andere duikers die in de serie te zien zijn, zijn onder meer Rick Simon die vecht tegen bergen vet en slib in de riolen van Connecticut. Je moet er niet aan denken wat voor een ‘shitzooi’ het zou worden als deze rioolopruimers niet dit belangrijke werk deden.

'Sewer Divers', vanaf woensdag 12 april om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers