Kijk zondag naar 'Homestead Rescue' op Discovery

zaterdag 22 april 2023
Foto: © Discovery 2023

Leven in de wildernis en off the grid klinkt zorgeloos, maar kan juist ook een hoop stress opleveren. Vooral als zo'n plek niet zelfvoorzienend is. Dan wordt het tijd om de hulp van The Raneys in te roepen.

Zij weten als geen ander hoe het is een om een levensvatbare homestead te bouwen en bieden hun expertise graag aan radeloze off-gridders aan. Zoals Jayme Black die zijn hoeve in Wyoming twintig jaar geleden erfde van zijn vroeg gestorven ouders. Nu wil hij zich er permanent vestigen met zijn gezin, zodat ook zijn kinderen er later kunnen blijven.


Maar met een meedogenloos klimaat, agressieve roofdieren, onvruchtbare grond en geen functionerende waterbron, lijkt dat tot mislukken gedoemd. Tot The Raneys langskomen. Om de Blacks te helpen hun eigen voedsel te verbouwen, bouwt Misty een speciale kas en een waterbesparende moerastuin. Matt bouwt vervolgens een eendenreservaat om het vee te beschermen tegen zowel de vraatzuchtige roofdieren als de extreme temperatuurschommelingen.

Vader Marty buigt zich ondertussen over de niet-functionerende waterbron om te zorgen dat er voortaan onbeperkt water voorradig is. Dat vormt de basis van elke succesvolle homestead en is daarmee cruciaal om het hele project te laten slagen.

'Homestead Rescue', vanaf zondag 23 april om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers