Gloednieuwe cast schittert in de trailer van 'The Crown' seizoen 5

donderdag 20 oktober 2022
Foto: © Netflix 2022

Netflix heeft de officiŽle trailer van het langverwachte nieuwe seizoen van 'The Crown' vrijgegeven. In het vijfde seizoen kruipt een gloednieuwe cast in de huid van de Britse koninklijke familie die door Peter Morgan in 2016 gecreŽerd is.

De serie is gebaseerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II, en de politieke en persoonlijke drama’s die haar bewind hebben gevormd, gedramatiseerd in beeld.


Met een nieuw decennium in zicht wordt de Britse koninklijke familie geconfronteerd met mogelijk de grootste uitdaging tot nu toe: een volk dat openlijk vraagtekens zet bij hun rol in het Groot-Brittannië van de jaren ‘90.


Over seizoen 5 van 'The Crown'
Terwijl het 40-jarig troonjubileum van koningin Elizabeth II (Imelda Staunton) nadert, kijkt ze terug op een regeerperiode die maar liefst negen premiers, de opkomst van massamedia en de ondergang van het Britse Rijk omvat. Echter liggen er nieuwe uitdagingen in het verschiet: de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de overdracht van de soevereiniteit over Hong Kong zorgen voor een enorme verschuiving in de internationale orde. Het gaat gepaard met uitdagingen en kansen, terwijl er ondertussen dichter bij huis problemen ontstaan.

Prins Charles (Dominic West) zet zijn moeder onder druk om van Diana (Elizabeth Debicki) te mogen scheiden, waardoor er een constitutionele crisis ontstaat. De geruchten en kritieken vanuit de media nemen toe naarmate ze steeds meer gescheiden van elkaar leven. Diana besluit het heft in eigen handen te nemen door haar verhaal naar buiten te brengen en het familieprotocol te verbreken. Ze publiceert een boek dat de publieke steun voor Charles aantast en de eerste problemen bij de Windsors blootlegt.

De spanningen lopen nog verder op als Mohamed Al Fayed (Salim Daw) ten tonele verschijnt. Gedreven door zijn verlangen naar acceptatie door de hogere klasse, zet hij zijn verworven rijkdom en macht in om hem en zijn zoon Dodi (Khalid Abdalla) een plek aan de koninklijke tafel te bezorgen.

Cast: Imelda Staunton (koningin Elizabeth II), Jonathan Pryce (prins Philip), Lesley Manville (prinses Margaret), Dominic West (prins Charles), Elizabeth Debicki (prinses Diana), Claudia Harrison (prinses Anne), Olivia Williams (Camilla Parker Bowles), Jonny Lee Miller (John Major), Salim Daw (Mohamed Al Fayed) en Khalid Abdalla (Dodi Fayed).

Afleveringen: 10 x 60 minuten
Creatie en script: Peter Morgan
Uitvoerende producenten: Peter Morgan, Suzanne Mackie, Andy Harries, Stephen Daldry, Matthew Byam Shaw, Robert Fox en Jessica Hobbs

De officiële podcast van 'The Crown' keert ook terug op 9 november.

'The Crown' is vanaf woensdag 9 november exclusief en wereldwijd te zien op Netflix.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers