Duncan Laurence wint het Eurovisie Songfestival 2019

zondag 19 mei 2019

Duncan Laurence is de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019, dat dit jaar plaatsvond in Tel Aviv, Israël. De 25-jarige singer-songwriter wist met zijn nummer 'Arcade' zo'n 200 miljoen kijkers te roeren en de harten van de Europeanen te veroveren.

AVROTROS, de omroep die het muziekevenement uitzendt en verantwoordelijk is voor de Nederlandse inzending, is ontzettend trots op Duncan en feliciteert de zanger met zijn historische overwinning.


Duncan Laurence is door het dolle heen met zijn overwinning: 'Dit is echt een droom die uitkomt. Het is fantastisch dat zoveel mensen in Europa en daarbuiten 'Arcade' in hun hart hebben gesloten. Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en ik kan niet wachten om Europa muzikaal te gaan veroveren met mijn muziek.'

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, is euforisch over de uitslag: 'Het Eurovisie Songfestival is het meest prestigieuze muziekevenement van Europa. Het is niet te beschrijven hoe trots en gelukkig ik ben dat Nederland na 44 jaar weer heeft gewonnen. Duncan heeft een fenomenaal optreden gegeven en is een zeer verdiend winnaar. 'Arcade' heeft niet alleen mij, maar ook miljoenen mensen over de wereld geraakt in het diepst van hun ziel. Nederland stond de afgelopen weken als één man achter Duncan. Daar ben ik als directeur van een omroep die mensen wil samenbrengen ontzettend trots op.'

Duncan komt naar verwachting tussen 18.00 en 19.00 uur aan bij aankomsthal 4 op Schiphol.

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers