Disney+ telt na acht maanden al 60,5 miljoen abonnees

donderdag 6 augustus 2020

Het streamingsplatform van Disney werd afgelopen najaar gelanceerd. Nu acht maanden later, telt Disney+ al 60,5 miljoen abonnees. Het vooropgestelde doel werd hiermee al bereikt, namelijk 60,5 miljoen abonnees behalen voor 2024.

Ondanks het grote succes van het streamingsplatform heeft The Walt Disney Company een nettoverlies van 4,7 miljard dollar (4 miljard euro) geleden in het afgelopen kwartaal. Dat maakte Bob Chapek bekend, hij is de CEO van het bedrijf. De reden van dit grote omzetverlies is de coronapandemie, waardoor veel pretparken voor lange tijd dicht waren en een aantal filmpremières werden uitgesteld.


Eén van deze films is 'Mulan'. Deze zal niet meer in de bioscoop worden gedraaid, maar is vanaf september beschikbaar op Disney+.

In België is het streamingsplatform nog niet gereleased. Belgische Disneyfans kunnen zich vanaf 15 september abonneren op Disney+.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers