Apple TV+ lanceert nieuwe serie 'Five Days at Memorial'

donderdag 11 augustus 2022
Foto: © Apple TV+ 2022

Apple TV+ biedt vanaf vrijdag de gloednieuwe serie 'Five Days at Memorial' aan. Dat is een krachtige nieuwe serie gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen en het gelijknamige boek.

De serie is van de hand van Academy Award-winnaar John Ridley en Emmy Award-winnaar Carlton Cuse, die beiden ook als regisseur fungeren, en met in de hoofdrol een bekroonde ensemble-cast met onder meer Vera Farmiga, Cornelius Smith Jr. en Emmy-Award-winnaar Cherry Jones.


'Five Days at Memorial' beschrijft de impact van orkaan Katrina en de nasleep ervan op een plaatselijk ziekenhuis. Toen het vloedwater steeg, de stroom uitviel en de hitte steeg, werden uitgeputte zorgverleners in een ziekenhuis in New Orleans gedwongen beslissingen te nemen die hen nog jaren zouden volgen.


'Five Days at Memorial' gaat wereldwijd in première op Apple TV+ met de eerste drie afleveringen op 12 augustus 2022, gevolgd door een nieuwe aflevering elke vrijdag tot en met 16 september.

Naast Farmiga, Smith Jr. en Jones zijn er in de gelimiteerde serie hoofdrollen voor Robert Pine ('CHiPs'), Julie Ann Emery ('Better Call Saul', 'Preacher'), Adepero Oduye ('The Falcon and the Winter Soldier', 'Pariah'), Molly Hager ('Happyish', 'It's Kind of a Funny Story'), Michael Gaston ('Blindspot', 'The Leftovers') en W. Earl Brown ('Deadwood', 'Preacher').

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers