'Abandoned Engineering: America' vanaf dinsdag op Discovery

maandag 30 oktober 2023
Foto: © Discovery 2023

'Abandoned Engineering: America' reist door de Verenigde Staten om de overblijfselen te bekijken van enkele opmerkelijke bouwwerken en instellingen.

Van het bijzondere resort Idlewild uit 1912 en Amboy, de vergeten stad aan Route 66, tot het indrukwekkende Smith Mansion in Wyoming. Het programma biedt het een boeiende verzameling van verlaten gebouwen en vergeten ruïnes die een fraaie indruk geven op het verleden van Amerika.


Elke aflevering bezoekt vier unieke locaties met intrigerende geschiedenis en lang verborgen geheimen. De verhalen worden verteld door een panel van experts en door lokale deskundigen met persoonlijke connecties tot het onderwerp. Wat is het mysterie van deze bouwwerken, waarom zijn ze gebouwd en waarom zijn ze inmiddels vervallen? En hoe werden ze de iconen in het diverse landschap van Amerika?

'Abandoned Engineering: America', vanaf dinsdag 31 oktober om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers