'X Trillion - Ocean Day Documentary' op Discovery

vrijdag 7 juni 2024
Foto: © Discovery Benelux 2024

Plasticsoep is overal, zelfs op de plekken waar een mens zelden komt. Dat wordt andermaal duidelijk in de documentaire 'X Trillion' die de reis volgt van eXXpedition, een zeilboot die bestaat uit een volledig vrouwelijke crew.

De non-profitorganisatie eXXpedition is opgericht door Emily Penn die hiermee onderzoek doet naar de aanwezigheid en effecten van microplastics in de oceanen. Met hun boot varen ze 5.000 kilometer over de Stille Oceaan, ver weg van de bewoonde wereld, maar wel dwars door de dichtste opeenhoping van plasticsoep op onze planeet. De veertien vrouwen komen uit verschillende landen en hebben elk een andere achtergrond. Aan boord zijn wetenschappers, zeilers, ontwerpers, ingenieurs, filmmakers en docenten. Terwijl ze vechten tegen stevige stormen en hoge golven doen ze op deze afgelegen plek onderzoek naar het vele plastic dat hier ronddobbert en maken ze zo het onzichtbare voor ons zichtbaar.


'X Trillion - Ocean Day Documentary', zaterdag 8 juni om 17.30 uur op Discovery.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers