'Thriller 40' gaat in première op MTV

vrijdag 1 december 2023

MTV heeft aangekondigd dat de nieuwe documentaire 'THRILLER 40' zijn lokale première zal maken op MTV om 21.00 uur op zaterdag 2 december.

Veertig jaar na de release van Michael Jacksons 'Thriller' - wereldwijds best verkochte album aller tijden - neemt regisseur Nelson George fans mee terug in de tijd om de totstandkoming van het record brekende album en de release van de bijbehorende korte films, die het concept van muziekvideo voor altijd opnieuw definieerden, te ervaren.


Met nooit eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews, vertelt 'THRILLER 40' over de creatie van een wereldfenomeen uit de pre-internet tijd, zoals nog nooit eerder vertoond. 'Thriller' lanceerde Michael Jackson in mega-stardom en blijft tot op de dag van vandaag alle aspecten van cultuur en entertainment beïnvloeden, inclusief de werelden van muziek, dans en mode. Muziek- en entertainmentgrootheden zoals Usher, Mary J. Blige, Will.I.Am, Mark Ronson, Misty Copeland, Maxwell en John Landis komen aan bod in de documentaire.

'THRILLER 40' is geproduceerd door Optimum Productions en Company Name. Colin Hanks, Sean Stuart, John Branca en John McClain zijn de producenten.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers