'Zomerhit' verwelkomt internationale kleppers

woensdag 6 juli 2022
Foto: © VRT 2022

Sinds maandag zijn de twintig genomineerden voor 'Zomerhit' bekend en kan er gestemd worden via de VRT NU-app. Die kanshebbers op de trofee zijn de komende weken allemaal te gast op Radio2.

Ze treden natuurlijk ook op tijdens een van de zes televisieshows van Eén, maar er is nog veel meer: 'Zomerhit'-winnaars van vroeger zijn erbij en er worden verrassende duetten gezongen. Ook internationale toppers komen langs. Er valt zoveel te beleven en jij moet daar niets van missen, zes weken lang op Eén én Radio2, zowel op televisie, radio, als online.


Diep, zwoel en hoog
Naast artiesten van bij ons, zakken ook buitenlandse, grote namen af naar onze kust. Zo krijgt 'Zomerhit' het bezoek van S10. De Nederlandse zangeres werd in mei elfde op het Eurovisiesongfestival met haar nummer De diepte. Nog uit Nederland komen de Vengaboys, al zorgen zij vooral voor een zwoele, Zuiderse sfeer. Met hits als We like to party!, Boom, boom, boom, boom!! en We’re going to Ibiza! scoorden ze wereldwijd, ook in Groot-Brittannië. Dus misschien kan Sam Ryder die feestnummers wel meezingen. De TikTok-ster werd met Spaceman tweede op het Eurovisiesongfestival en laat zijn indrukwekkende stem ook tijdens 'Zomerhit' naar indrukwekkende hoogtes klimmen.

Hoe is de sfeer backstage?
Samen met de tientallen artiesten, uit binnen- en buitenland, verwelkomt 'Zomerhit' ook hun honderden fans met open armen. Er valt immers heel wat te beleven, ook voor en na de show. Daarom zal Lynn Van den Broeck als backstagereporter verhalen sprokkelen. Lynn is actrice en speelt in 'Thuis' de rol van Viv. Tijdens 'Zomerhit' duikt ze achter de schermen van het muziekfeest en ook tussen het publiek. Lynn zal filmpjes maken voor de sociale media van Eén en Radio2. Wanneer er nieuws is over grote namen die langskomen, vertelt ze dat ook op Radio2. Alle verhalen over 'Zomerhit' hoor je trouwens eerst op Radio2, elke dag weer, zes weken lang.

Lynn is niet de enige die backstage artiesten zal ontmoeten, ook jij krijgt die kans. Op de sociale media van Eén en Radio2 lanceerde Lynn zonet een wedstrijd voor een exclusieve meet and greet met Sam Ryder. De fans halen maar beter hun beste TikTok-skills boven.

Kom meezingen met topartiesten
De eerste halte van 'Zomerhit' is De Panne. De studio van Radio2 staat er van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli. Tussen 10.00 en 20.00 uur ben je harte welkom op de zeedijk in De Panne, ter hoogte van het Leopold I-monument. Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli neemt Eén de eerste twee televisieshows op. Die zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Wie komt er langs op dinsdag 12 juli?
Deze vier genomineerden zingen hun nummer dat kans maakt op de 'Zomerhit 2022':

- Axelle – Candy crush
- Clouseau – Nu gaat het gebeuren
- Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
- Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

Natuurlijk zijn de winnaars van vorig jaar er ook bij:

- Niels Destadsbader en Regi – De wereld draait voor jou

Maar ook deze toppers zorgen voor een zomerse sfeer:

- Belle Perez
- Helmut Lotti
- Wim Soutaer

Laat je verrassen door een bijzonder duet, speciaal voor 'Zomerhit', van:

- Jérémie Makiese en Maksim

En deze internationale gasten maken het feest compleet:

- S10
- Vengaboys

De show begint om 21.15 uur op de zeedijk in De Panne, ter hoogte van het Leopold I-monument. Welkom!

Ook op woensdag 13 juli is het feest in De Panne. Welke artiesten er dan op het podium staan, kom je nu vrijdag 8 juli te weten via de sociale media van Eén en Radio2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers