Zo nam Dany Verstraeten definitief afscheid van 'VTM NIEUWS': 'Het was een eer'

dinsdag 5 september 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2020

Het wordt wennen voor de trouwe VTM-kijkers. Na 35 jaar nam pionier Dany Verstraeten dinsdagavond definitief afscheid van 'zijn' VTM NIEUWS. Vrienden, familie en de hele redactie zwaaiden Dany uit.

Zijn allerlaatste nieuwsuitzending stond volledig in het teken van Dany. Iedere collega nam tussen de items afscheid, iets wat Dany niet had zien aankomen. Toch bleef hij volledig in zijn rol van 'peetvader' van de redactie. Steeds opnieuw bleef hij dankbaar en sprak hij lovende woorden uit over zijn collega's.

Uiteindelijk zakten alle collega's, vrienden en familie van Dany af naar de nieuwsvloer. Tussen al dat volk genoot Dany van het eerbetoon. Koen Wauters, die andere pionier van VTM, bracht samen met zijn broer Kirs een speciale versie van 'Anne'.

Uiteindelijk kreeg Dany zelf het laatste woord: 'Op deze manier zijn we aan het einde gekomen van een lang en mooi verhaal gekomen, dat bijna 35 jaar geleden begon. Ik wil iedereen met wie ik heb samengewerkt, voor en achter de schermen - dat zijn er in de loop der jaren de jaren honderden geweest - en mijn vrienden en familie bedanken. Ik wil vooral u de kijker bedanken voor de waardering die ik gedurende mijn carrière hier bij VTM heb mogen ervaren. Hier gaan de boeken toe, het was een eer om voor u te werken. Het gaat je goed.'

Later op de avond bracht VTM nog de special 'Dank u Dany' waarin Koen Wauters hem meenam op een parcours vol ontroering en terugblikken. Van de oud-collega's op de verkeersredactie van de VRT tot Nadine Desloovere waarmee het VTM-avontuur begon in 1989, een pak ontboezemingen en mooie woorden van collega's tot een hulde door Geert Hoste te midden van alle nieuwscollega's. De special is nog terug te kijken op VTM GO.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers