Zes Ensornominaties voor 'De Infiltrant' en selectie voor TV Festival van La Rochelle

woensdag 22 augustus 2018

De VTM-reeks 'De Infiltrant' kreeg maar liefst zes nominaties voor een Ensor, de Vlaamse film- en tv prijzen. De Ensors worden uitgereikt op zaterdag 15 september in Oostende.

Opvallend is dat het nominaties zijn in alle vijf categorieën voor TV, die voor Beste Serie, Beste Regie (Joël Vanhoebrouck), Beste Scenario (Philippe De Schepper & Bas Adriaensen), Beste Acteur (Geert Van Rampelberg én Dirk Roofthooft, allebei genomineerd) en Beste Actrice (Natali Broods).


'De Infiltrant' valt overigens ook in het buitenland in de smaak. De 'misdaadserie met een hoek af' die gebaseerd is op echte feiten, is  nu ook geselecteerd voor de 20ste editie van het  TV-Festival van La Rochelle in Frankrijk in september, een festival dat focust op de betere Europese of franstalige fictie. Het TV Festival van La Rochelle loopt van 12 tot 16 september.

De reeks is een productie van Eyeworks Film & TV Drama. Joël Vanhoebrouck regisseerde, showrunner was Philippe De Schepper.

Eerder was 'De Infiltrant' ook al geselecteerd voor World Media Festival van het Canadese Bamf, en kreeg Geert Van Rampelberg een nominatie als Beste Acteur bij de International Drama Awards in Seoul, Zuid-Korea.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers