Wie zijn de gasten in het nieuwe seizoen van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'?

woensdag 28 september 2022
Foto: Canvas - © VRT 2020

Meer dan 100 boeiende mensen waren in de voorbije 11 seizoenen al te gast bij Thomas Vanderveken in 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'.

Aan de hand van negen beeldfragmenten vertelden ze wat hen raakt en inspireert. Vanaf half oktober is 'Alleen Elvis' terug met andermaal tien bevlogen Vlamingen en een gastheer die zoals altijd zijn nieuwsgierige, innemende en empathische zelve is.


Dit zijn de namen voor het twaalfde seizoen:

Zaterdag 15 oktober: Nina Van Eeckhaut (strafpleiter)
Zaterdag 22 oktober: Murielle Scherre (lingerieontwerpster)
Zaterdag 29 oktober: Ingrid De Jonghe (juriste, pedagoge en jeugdtherapeute)
Zaterdag 5 november:  Joris Hessels (acteur en tv-maker)
Zaterdag 12 november: Lia van Bekhoven (nieuwscorrespondente in Londen)
Zaterdag 19 november: Ish Ait Hamou (danser, scenarist, verhalenverteller)
Zaterdag 26 november: Jacques Vandermeiren (CEO Port of Antwerp-Bruges)
Zaterdag 3 december: Marie Vinck (actrice en theatermaker)
Zaterdag 10 december: David Van Reybrouck (cultuurhistoricus)
Zaterdag 17 december: Sidi Larbi Cherkaoui (choreograaf)

Allemaal zijn ze ondertussen volop op zoek naar hun hoogstpersoonlijke ultieme lijstje met de meest prikkelende, inspirerende en ontroerende beeldfragmenten. Wat die beelden met hen deden en hoe ze een leidraad zijn, vertellen ze in 90 minuten aan Thomas Vanderveken. Tien zaterdagavonden lang lopen we een stukje van hun weg mee.

En er is nog meer goed nieuws. Elvis blijft nog langer bestaan dankzij de gloednieuwe 'Elvis'-box. Meer dan 100 gasten, dat zijn bijzonder veel boeiende uitspraken, inzichten en bedenkingen. Thomas dook in zijn geheugen en in het rijke 'Elvis'-archief en selecteerde 30 beklijvende citaten van gasten die ook voor hem een bijzondere betekenis hebben gekregen. Die citaten zijn nu gebundeld in een mooie box met 30 kaartjes die tot nadenken stemmen. Binnenkort in de boekenwinkel.

Zaterdag 15 oktober – Nina Van Eeckhaut
Dat ze advocate wilde worden wist ze al toen ze amper zes jaar oud was. Haar slaapkamer bevond zich vlak boven het bureau van haar vader, de bekende strafpleiter Piet Van Eeckhaut. ’s Avonds hoorde ze hem telefoneren en dicteren in zijn dictafoontje. Dat moet onbewust haar kinderbrein zijn binnengeslopen.

En zo geschiedde. Het eerste wat opvalt bij strafpleiter Nina Van Eeckhaut is haar ongelofelijk gevoel voor rechtvaardigheid. Van Eeckhaut is het soort advocaat dat echt het verschil wil maken in iemands leven op een kritiek moment. Als dochter van haar vader heeft ze natuurlijk een naam om eer aan te doen. Haar vader heeft 88 assisenprocessen achter de rug wanneer zij aan haar tweede zaak begint. Ondertussen pleit ze zelf al meer dan 20 jaar en is ze van geen kleintje vervaard.

Mensen graag zien is essentieel in haar beroep, maar de voortdurende confrontatie met wat mensen elkaar aandoen maakt die liefde niet altijd even makkelijk. Na al die jaren ervaring in 'droevige zaken', vaak moord of doodslag, is ze nog altijd niet immuun geworden voor het leed van de nabestaanden.

Welke beelden staan op het netvlies van Nina Van Eeckhaut gebrand? En welke verhalen brengt ze mee naar 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'?


'Alleen Elvis Blijft Bestaan', vanaf zaterdag 15 oktober even na 22.00 uur op Canvas en VRT MAX, herhaling op zondag om 18.00 uur.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers