Welke vrouw wordt oppermachtig aan de Reyerslaan?

maandag 17 mei 2010

Volgens de website van het weekblad Knack zijn op dit moment nog 3 vrouwen in de running voor de post van CEO bij de VRT. Het gaat om Marleen Porto-Carrero (ziekenhuis Jan Palfijn Gent), Lena De Meerleer (algemeen directeur productie/operationele afdelingen - VRT) en... Christina von Wackerbarth, voormalig televisiedirecteur bij de omroep onder Bert De Graeve.

Het weekblad Knack heeft uit goede bron vernomen dat nog 3 vrouwen kans maken op de functie van CEO bij de VRT. Topfavoriete zou Christina von Wackerbarth zijn. Zij werkte al bij de VRT tussen 1999 en 2003 als directeur televisie, toen onder het bewind van Bert De Graeve.


Volgens Knack wordt echter de interne kandidate, Lena De Meerleer, het meest gesteund door personeel en vakbonden. De bonden vrezen namelijk dat een externe manager de sanering van de openbare omroep niet zal kunnen realiseren zonder de daarmee gepaard gaande sociale onrust. De Vlaamse Regering zou echter druk uitoefenen om toch voor een externe kandidaat te kiezen.

Christina von Wackerbarth verliet de VRT toen Tony Mary werd aangesteld als CEO. Ze vertrok naar Sanoma waar ze bleef tot 2006. Momenteel is von Wackerbarth bestuurster bij ondermeer Mobistar en Barco.

Bron: HLN.be - knack.be

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers