Wanneer zie je 'Thuis' tijdens het WK voetbal?

woensdag 2 november 2022
Foto: Sporza - © VRT 2022

Op zondag 20 november begint het WK voetbal in Qatar. Geen enkel ander sportevenement zorgt voor zoveel gedeelde passie. En alleen bij VRT is het WK integraal te volgen.

Met z’n allen gaan we de Rode Duivels steunen op hun weg naar de finale. Door het WK ziet het uitzendschema van de VRT-zenders er vanaf 20 november enkele weken anders uit.


Samen supporteren voor de Rode Duivels
Het 'Sporza Wintercircus' wordt dé plek om het WK voetbal 2022 te beleven. De Sporza-studio komt in de centrale grote arena van het Wintercircus. In de omkaderingsprogramma’s op tv zorgen presentatoren Imke Courtois, Maarten Vangramberen en Karl Vannieuwkerke temidden van een enthousiast publiek voor duiding en analyse bij de wedstrijden. Imke Courtois doet dat bij de 11 uur-matchen (op Eén), Maarten Vangramberen neemt de wedstrijden van 14 uur (op Eén) en 17 uur (op Canvas) voor zijn rekening en Karl Vannieuwkerke de wedstrijden van 20 uur (op Eén), met aansluitend de talkshow 'Villa Sporza' (op Eén). Op de laatste speeldagen van de groepsfase (29/11 – 2/12) worden telkens twee wedstrijden gelijktijdig gespeeld. Eén van die wedstrijden wordt uitgezonden op Eén en de andere op Canvas (namiddag) of het kanaal van Ketnet (avond). De verdeling van die wedstrijden over de netten kan nog variëren in functie van de stand in de groep op dat moment. Alle uitzendingen zijn ook te bekijken via VRT MAX.

Aanbod buiten sport
Ook voor wie graag naar iets anders dan het WK voetbal kijkt, is er uiteraard aanbod op televisie en via VRT MAX:

Op Eén blijft 'Dagelijkse Kost' op post om 18.15 uur met lekkere kookinspiratie. 'Thuis'-kijkers kunnen nog steeds genieten van de populairste dagelijkse fictiereeks. En kunnen kiezen wanneer ze 'Thuis' kijken: live om 18.30 uur (vanaf 21/11) of later op de avond uitgesteld via VRT MAX. En VRT NWS brengt op Eén ook het nieuws van de dag met 'Het Journaal', dagelijks om 19.00 uur. Na 'Villa Sporza' is er telkens 'Het Journaal Laat' te zien rond 22.50 uur.

Ook Canvas zorgt voor een alternatief aanbod. Daar zijn er alleen in de (late) namiddag voetbalwedstrijden. De avondprogramma’s blijven op post op Canvas. Zo gaan 'Terzake' en 'De Afspraak' gewoon door.

Daarnaast viert Canvas zijn jubileum met 25 jaar Canvas comedy: een selectie van de beste afleveringen van legendarische humorprogramma’s: vanaf maandag 21 november, maandag tot donderdag omstreeks 22.15 uur ('De Ideale Wereld' valt dan tijdelijk weg). De eerste twee weken gaat het om afleveringen van 'In De Glori'a, de derde week (vanaf 5/12) volgt 'Neveneffecten', de vierde (12/12) 'Het Peulengaleis' en de vijfde (vanaf 19/12) 'Alles Kan Beter'. In de week vóór het WK is er ook nog de '25 jaar Canvas Quiz', met Phara de Aguirre en Thomas Huyghe.

Van maandag tot donderdag brengt Canvas na 'De Afspraak' documentaires over heel uiteenlopende onderwerpen (21.20 uur). Op vrijdag is er film en op zaterdag en zondag topfictie. Zo begint op zondag 20/11 om 22.00 uur de Zweedse misdaadserie 'The Dark Heart'. Daarvóór zijn er op zondag kwaliteitsdocumentaire, zoals een drieluik over spectaculaire kunstdiefstallen ('Stolen - Catching the art thieves', vanaf 4/12 om 20.00 uur) en de reisreeks 'Simon Reeve’s South America' (vanaf 4/12 om 21.00 uur).

VRT MAX zorgt voor de ideale sportverstrooiing en ontspanning met 'Plan A' (voor de muziekliefhebbers), het spraakmakende 'Roomies' (voor de fictieliefhebbers) en het nieuwe seizoen van 'faqda' (voor de videofans). Bovendien is het in december uitkijken naar 'De Studio’s' en 'Season Of Sex', twee nieuwe fictiereeksen van eigen bodem die gelanceerd worden op het streamingplatform. Kortom: voetbal of niet, VRT MAX blijft ook in december de ideale kijk- en luisterbestemming voor alle populaire podcasts, straffe series, nieuwe films en boeiende docu’s van VRT.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers