VTM-zenders pakken uit met een najaar vol hits

woensdag 24 augustus 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

VTM, VTM 2 en VTM GO staan klaar voor een najaar vol hits. VTM haalt daarvoor de grootste kanonnen boven. De zender pakt uit met de populairste succesprogramma's en verrassende nieuwe titels die garant staan voor puur gezinsentertainment, elke avond van de week.

 


VTM, VTM 2 en VTM GO staan klaar voor een najaar vol hits. VTM haalt daarvoor de grootste kanonnen boven. De zender pakt uit met de populairste succesprogramma’s en verrassende nieuwe titels die garant staan voor puur gezinsentertainment, elke avond van de week. VTM 2 wordt twee en viert die verjaardag met buitengewone reality en sport. VTM GO is niet alleen met stip de grootste lokale streamingdienst, maar investeert met VTM GO SHORTIES verder in kortere formats voor de jonge streamer, waarin nieuw talent en online creators een platform krijgen. 
Twee jaar na de lancering beleefde de family of channels zijn beste voorjaar ooit. De VTM-zenders boekten samen een marktaandeel van 39,8% (+3,1%). VTM zette een stijging van 3,1% neer en kijkt met 27,1% marktaandeel terug op het beste voorjaar in twintig jaar tijd. Absolute kijkcijfertoppers waren o.a. The Masked Singer, The Voice Kids en De Verraders. 
Nooit eerder zo veel publiekslievelingen in één tv-seizoen bij VTM
VTM bracht nooit eerder zoveel absolute publiekslievelingen samen in één tv-seizoen. Van bewezen successen zoals Blind Getrouwd, Erfgenaam Gezocht en The Voice van Vlaanderen tot puur gezinsentertainment zoals LEGO MASTERS, I Can See Your Voice en Code van Coppens. En natuurlijk is er ook de veelbesproken XL-comeback van SOS Piet. VTM trekt daarnaast een blik vol gloednieuwe programma’s open. 
Jens Dendoncker is de host van Wie Zoekt Die Wint. In de oproepaflevering zoekt hij gezinnen die bereid zijn om hun hele huis overhoop te halen op zoek naar 100.000 euro die erin verstopt zit. Wonen op 24m²? Nora Gharib daagt in Tiny House Battle twee teams uit om een tiny house te ontwerpen en bouwen naar smaak van een koper. ‘Lappen’, ‘draaien’ en ‘gieten’ zijn straks booming business dankzij De Schaal van Pascale, waarin acht kandidaten alles uit de kast halen om de beste pottenbakker van Vlaanderen te worden. Jong geweld Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop openen in Het Jachtseizoen de avontuurlijke jacht op voortvluchtige bekende Vlamingen en brengen daarmee deze YouTube-hit naar het Vlaamse televisiescherm. Bruno Vanden Broecke maakt zijn debuut als host van Out Of Office, een ‘baan-brekend’ experiment met Vlamingen met een burnout en personen met een beperking. Tv-icoon Paul Jambers gaat ten slotte Back To The 90’s en blikt met de getuigen van toen terug op de meest spraakmakende reportages. 
Maarten Janssen, channel manager VTM: “VTM gaat voor een najaar bomvol hits. Dat was al het geval in de eerste helft van het jaar, met het beste VTM-voorjaar in meer dan twintig jaar tijd. Voor het najaar beloven we nog meer hits, elke avond, de hele avond lang. Met elke dag van de week andere straffe, entertainende programma’s om samen met het gezin, familie of vrienden te bekijken. Nog nooit brachten we zo veel publiekslievelingen samen in één tv-seizoen.”
Ontdek hier het najaar bij VTM:
Reality meets straffe verhalen meets sport bij VTM 2
VTM 2 wordt twee en bouwt verder op het succesvolle parcours van de voorbije vier tv-seizoenen. In het najaar is er plaats voor guts, straffe verhalen, reality en sport. In Battlecat duikt programmamaker Luk Wyns in de excentrieke en turbulente wereld van kooivechtster Cindy Dandois. Regi opent zijn Academy in Marbella en beslist in een live finale in het Sportpaleis wie de ster van zijn volgende hit wordt. Van Marbella naar Costa Belgica, waar Vlamingen gevolgd worden die luxepanden kopen en verkopen. Nog meer wegdromen in het buitenland kan met Expeditie Gooris in Amerika. De familie Gooris steekt de Atlantische oceaan over voor een roadtrip langs de Westkust. VTM 2 zet ook in op human interest. In In Mijn Caravan duikt programmamaker en nieuw tv-gezicht Kristof Dewamme de wereld in van de campings en de mensen die daar wonen. De wegenwacht wordt gevolgd in Pech Onderweg en Bockie De Repper roert opnieuw in de potjes - en de boeiende verhalen - van de man in de straat in Dat Eet Dan Gelukkig Zijn.
Wie VTM 2 zegt, zegt donderdarts. BV Darts kent dit seizoen een topcast met 12 grote namen die op een one-hundred-eighty mikken. De Professional Darts Corporation (PDC) komt bovendien naar Vlaanderen, met VTM 2 op de eerste rij. Tijdens het toernooi zullen grote internationale namen voor het eerst darten in ons land. In het najaar zendt de zender toptoernooien uit zoals het Belgian Darts Open, het Europees Kampioenschap en het World Darts Championship. Daarnaast hebben kijkers op dinsdag een vaste afspraak met Club Brugge in de UEFA Champions League en zijn op woensdag de strafste clashes tussen Europese voetbalteams te zien. Later in het najaar zendt VTM 2 ook de Croky Cup uit. 
Kristine Willems, channel manager VTM 2: “VTM 2 viert eind augustus z’n tweede verjaardag. De voorbije twee jaar vulden we vier tv-seizoenen, goed voor zo’n 30 lokale programma’s. VTM 2 slaagde er zo in om stevige fundamenten te leggen waar we in het najaar verder op bouwen. We blijven onverminderd investeren om naast familiezender VTM ook de kijker die niet in familieverband kijkt een plek te geven waar die zich thuis voelt. Dat doen we met een najaar vol guts, straffe verhalen, reality en sport.”
VTM GO brengt meer SHORTIES en breekt door op het tv-scherm 
VTM GO is niet langer een platform waar uitsluitend programma’s van de lineaire VTM-zenders te herbekijken zijn. Het gratis online platform biedt een volwaardig aanbod aan exclusieve kortere formats voor de jonge streamer. Die succeslijn trekt VTM GO in het najaar door met meer VTM GO SHORTIES.
In Drop Off worden Gerben Tuerlinckx en Arno The Kid gedropt op een voor hen onbekende bestemming in Europa. Ze moeten in 10 dagen tijd terugkeren, al liftend en zonder geld. Gerben en Arno keren ook terug met een tweede seizoen van Security Checkers. In The Voice Comeback Stage geeft Laura Tesoro als vijfde coach kandidaten een tweede kans om mee te dingen naar een plek in de liveshows. Ik Ben Camille werpt een authentieke en eerlijke blik op het leven van rijzende ster Camille Dhont en Stien & Simon Pop-Up volgt Stien Edlund samen met haar boyfriend Simon bij haar eerste stappen als onderneemster. Steffi & Gerben #deleven laat de camera’s toe bij hen op kot in Gent en Jamie-Lee Six blikt in Familie Files samen met 10 personages terug op iconische momenten uit het Familie-archief. VTM GO pakt ook uit met meeslepende teenage drama’s. Zo is er vanaf september elke schooldag een nieuwe aflevering van H3L, niet voor heilige boontjes, nu al een hype in Nederland.
Calogero Macaluso, directeur Streaming: “Met VTM GO boekten we de voorbije periode recordcijfers en blijven we met maandelijks bijna 17 miljoen views het absolute nummer 1 Vlaams streamingplatform. Onze focus om VTM GO nog toegankelijker te maken op het televisiescherm rendeert duidelijk. In juli werd VTM GO meer bekeken op het tv-scherm dan op eender welk ander scherm. Die nummer 1 positie hebben we ook te danken aan een sterke combinatie van lineaire toppers en exclusieve ‘midform-programma’s’, die we sinds dit voorjaar bundelen onder het label VTM GO SHORTIES.”
Davy Parmentier, creatief directeur: “Een gevarieerde mix van bestaande successen en opvallende nieuwkomers, 7 dagen op 7, voor elke kijker. Dat is dit najaar onze ambitie met liefst 40 lokale titels op VTM, VTM 2 en VTM GO. Bestaande programma’s als The Voice van Vlaanderen, Blind Getrouwd, Regi Academy en Costa Belgica werden tegen het licht gehouden en grondig opgefrist. Daarnaast zetten we ook traditioneel in op eigen ontwikkeling. Dat vertaalt zich in 18 gloednieuwe programma’s, allemaal formats die hier in Vlaanderen bedacht en ontwikkeld zijn. Zo is het uitkijken naar de hype van het pottenbakken in De Schaal van Pascale, het hartverwarmende experiment van Out of Office en de aanstekelijke slooptocht onder leiding van Jens Dendoncker in Wie Zoekt Die Wint. VTM 2 focust op straffe nieuwe reality in Battlecat en In Mijn Caravan. En bij VTM GO springen Drop Off en Ik Ben Camille in het oog.”

 

VTM 2 wordt twee en viert die verjaardag met buitengewone reality en sport. VTM GO is niet alleen met stip de grootste lokale streamingdienst, maar investeert met VTM GO SHORTIES verder in kortere formats voor de jonge streamer, waarin nieuw talent en online creators een platform krijgen. 

Twee jaar na de lancering beleefde de family of channels zijn beste voorjaar ooit. De VTM-zenders boekten samen een marktaandeel van 39,8% (+3,1%). VTM zette een stijging van 3,1% neer en kijkt met 27,1% marktaandeel terug op het beste voorjaar in twintig jaar tijd. Absolute kijkcijfertoppers waren o.a. 'The Masked Singer', 'The Voice Kids' en 'De Verraders'. 

Nooit eerder zo veel publiekslievelingen in één tv-seizoen bij VTM
VTM bracht nooit eerder zoveel absolute publiekslievelingen samen in één tv-seizoen. Van bewezen successen zoals 'Blind Getrouwd', 'Erfgenaam Gezocht' en 'The Voice van Vlaanderen' tot puur gezinsentertainment zoals 'LEGO MASTERS', 'I Can See Your Voice' en 'Code van Coppens'. En natuurlijk is er ook de veelbesproken XL-comeback van 'SOS Piet'. VTM trekt daarnaast een blik vol gloednieuwe programma’s open. 

Jens Dendoncker is de host van 'Wie Zoekt Die Wint'. In de oproepaflevering zoekt hij gezinnen die bereid zijn om hun hele huis overhoop te halen op zoek naar 100.000 euro die erin verstopt zit. Wonen op 24m²? Nora Gharib daagt in 'Tiny House Battle' twee teams uit om een tiny house te ontwerpen en bouwen naar smaak van een koper. ‘Lappen’, ‘draaien’ en ‘gieten’ zijn straks booming business dankzij 'De Schaal van Pascale', waarin acht kandidaten alles uit de kast halen om de beste pottenbakker van Vlaanderen te worden. Jong geweld Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop openen in 'Het Jachtseizoen' de avontuurlijke jacht op voortvluchtige bekende Vlamingen en brengen daarmee deze YouTube-hit naar het Vlaamse televisiescherm. Bruno Vanden Broecke maakt zijn debuut als host van 'Out Of Office', een ‘baan-brekend’ experiment met Vlamingen met een burnout en personen met een beperking. Tv-icoon Paul Jambers gaat ten slotte 'Back To The 90’s' en blikt met de getuigen van toen terug op de meest spraakmakende reportages. 

Maarten Janssen, channel manager VTM: 'VTM gaat voor een najaar bomvol hits. Dat was al het geval in de eerste helft van het jaar, met het beste VTM-voorjaar in meer dan twintig jaar tijd. Voor het najaar beloven we nog meer hits, elke avond, de hele avond lang. Met elke dag van de week andere straffe, entertainende programma’s om samen met het gezin, familie of vrienden te bekijken. Nog nooit brachten we zo veel publiekslievelingen samen in één tv-seizoen.'

Ontdek het najaar van VTM: 


Reality meets straffe verhalen meets sport bij VTM 2
VTM 2 wordt twee en bouwt verder op het succesvolle parcours van de voorbije vier tv-seizoenen. In het najaar is er plaats voor guts, straffe verhalen, reality en sport. In 'Battlecat' duikt programmamaker Luk Wyns in de excentrieke en turbulente wereld van kooivechtster Cindy Dandois. Regi opent zijn Academy in Marbella en beslist in een live finale in het Sportpaleis wie de ster van zijn volgende hit wordt. Van Marbella naar Costa Belgica, waar Vlamingen gevolgd worden die luxepanden kopen en verkopen. Nog meer wegdromen in het buitenland kan met 'Expeditie Gooris in Amerika'. De familie Gooris steekt de Atlantische oceaan over voor een roadtrip langs de Westkust. VTM 2 zet ook in op human interest. In 'In Mijn Caravan' duikt programmamaker en nieuw tv-gezicht Kristof Dewamme de wereld in van de campings en de mensen die daar wonen. De wegenwacht wordt gevolgd in Pech Onderweg en Bockie De Repper roert opnieuw in de potjes - en de boeiende verhalen - van de man in de straat in 'Dat Eet Dan Gelukkig Zijn'.

Wie VTM 2 zegt, zegt donderdarts. 'BV Darts' kent dit seizoen een topcast met deze 12 grote namen die op een one-hundred-eighty mikken. De Professional Darts Corporation (PDC) komt bovendien naar Vlaanderen, met VTM 2 op de eerste rij. Tijdens het toernooi zullen grote internationale namen voor het eerst darten in ons land. In het najaar zendt de zender toptoernooien uit zoals het Belgian Darts Open, het Europees Kampioenschap en het World Darts Championship. Daarnaast hebben kijkers op dinsdag een vaste afspraak met Club Brugge in de UEFA Champions League en zijn op woensdag de strafste clashes tussen Europese voetbalteams te zien. Later in het najaar zendt VTM 2 ook de Croky Cup uit. 

Kristine Willems, channel manager VTM 2: 'VTM 2 viert eind augustus z’n tweede verjaardag. De voorbije twee jaar vulden we vier tv-seizoenen, goed voor zo’n 30 lokale programma’s. VTM 2 slaagde er zo in om stevige fundamenten te leggen waar we in het najaar verder op bouwen. We blijven onverminderd investeren om naast familiezender VTM ook de kijker die niet in familieverband kijkt een plek te geven waar die zich thuis voelt. Dat doen we met een najaar vol guts, straffe verhalen, reality en sport.'

VTM GO brengt meer SHORTIES en breekt door op het tv-scherm 
VTM GO is niet langer een platform waar uitsluitend programma’s van de lineaire VTM-zenders te herbekijken zijn. Het gratis online platform biedt een volwaardig aanbod aan exclusieve kortere formats voor de jonge streamer. Die succeslijn trekt VTM GO in het najaar door met meer VTM GO SHORTIES.

In 'Drop Off' worden Gerben Tuerlinckx en Arno The Kid gedropt op een voor hen onbekende bestemming in Europa. Ze moeten in 10 dagen tijd terugkeren, al liftend en zonder geld. Gerben en Arno keren ook terug met een tweede seizoen van Security Checkers. In The Voice Comeback Stage geeft Laura Tesoro als vijfde coach kandidaten een tweede kans om mee te dingen naar een plek in de liveshows. Ik Ben Camille werpt een authentieke en eerlijke blik op het leven van rijzende ster Camille Dhont en Stien & Simon Pop-Up volgt Stien Edlund samen met haar boyfriend Simon bij haar eerste stappen als onderneemster. Steffi & Gerben #deleven laat de camera’s toe bij hen op kot in Gent en Jamie-Lee Six blikt in Familie Files samen met 10 personages terug op iconische momenten uit het Familie-archief. VTM GO pakt ook uit met meeslepende teenage drama’s. Zo is er vanaf september elke schooldag een nieuwe aflevering van H3L, niet voor heilige boontjes, nu al een hype in Nederland. 

Dit ontdek je dit najaar bij VTM GO: 


Calogero Macaluso, directeur Streaming: “Met VTM GO boekten we de voorbije periode recordcijfers en blijven we met maandelijks bijna 17 miljoen views het absolute nummer 1 Vlaams streamingplatform. Onze focus om VTM GO nog toegankelijker te maken op het televisiescherm rendeert duidelijk. In juli werd VTM GO meer bekeken op het tv-scherm dan op eender welk ander scherm. Die nummer 1 positie hebben we ook te danken aan een sterke combinatie van lineaire toppers en exclusieve ‘midform-programma’s’, die we sinds dit voorjaar bundelen onder het label VTM GO SHORTIES.”

Davy Parmentier, creatief directeur: 'Een gevarieerde mix van bestaande successen en opvallende nieuwkomers, 7 dagen op 7, voor elke kijker. Dat is dit najaar onze ambitie met liefst 40 lokale titels op VTM, VTM 2 en VTM GO. Bestaande programma’s als The Voice van Vlaanderen, Blind Getrouwd, Regi Academy en Costa Belgica werden tegen het licht gehouden en grondig opgefrist. Daarnaast zetten we ook traditioneel in op eigen ontwikkeling. Dat vertaalt zich in 18 gloednieuwe programma’s, allemaal formats die hier in Vlaanderen bedacht en ontwikkeld zijn. Zo is het uitkijken naar de hype van het pottenbakken in De Schaal van Pascale, het hartverwarmende experiment van Out of Office en de aanstekelijke slooptocht onder leiding van Jens Dendoncker in Wie Zoekt Die Wint. VTM 2 focust op straffe nieuwe reality in Battlecat en 'In Mijn Caravan'. En bij VTM GO springen 'Drop Off' en 'Ik Ben Camille' in het oog.”

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers