Vtm overspoeld met inschrijvingen tweede reeks 'Het Zesde Zintuig'

dinsdag 10 februari 2009

De officiŽle oproep moet nog uitgezonden worden, maar nu al wordt vtm overspoeld met kandidaten voor de tweede reeks van het populaire programma 'Het Zesde Zintuig'. In dat programma gaat presentator Johan Terryn op zoek naar de meest paranormaal begaafde man of vrouw. In de eerste reeks ging Jacqueline (links op de foto) met de hoofdprijs aan de haal.

O


p dinsdag 24 februari zendt vtm de startaflevering van de tweede reeks van 'Het Zesde Zintuig' uit. Daarin doet de zender een oproep naar nieuwe kandidaten. De aflevering wordt een reŁnie met de twaalf beste kandidaten van de eerste reeks. Maar het wordt geen koffiekransje, want ze worden ook getest door Paul Van Bendegem, die professor logica en stichtend lid van Skepp is.

De test met de professor is volgens Johan Terryn geen toegeving aan de kritiek die op het programma is gekomen: 'We vonden het gewoon belangrijk de andere stem te laten horen.' Volgens Martin Coenen van productiehuis TťVťCompany krijgen de kandidaten niets ingefluisterd op voorhand: 'Er is gťťn scenario en kandidaten moeten gťťn wurgcontract tekenen waarin staat dat wij een deel van hun inkomsten krijgen die ze door ons programma genereren. Dat is in een krant beweerd en dat is laster en eerroof. Wij hebben juridische stappen ondernomen'.

Maar de oproepaflevering lijkt nu al overbodig. Nog voor bekend werd dat er een tweede reeks komt, schreven mensen al spontaan brieven om zich in te schrijven. Er liepen al zo'n 400 inschrijvingen binnen. Logisch natuurlijk, want een goede kandidaat voor dit programma had de bevestiging van een tweede seizoen niet nodig, dit hadden ze al lang aangevoeld...  Bron: Het Nieuwsblad

Ontdek TV-Visie op Facebook!  


Lees ook:
Bart De Wever struikelt over 'Zesde Zintuig' in 'De Slimste Mens'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers