VRT zendt 'Buurman, Wat Doet U Nu?' in Rusland uit

donderdag 16 juni 2022
Foto: Eén/VRT - © De Mensen 2022

De VRT heeft, na enige twijfel, de aflevering van 'Buurman, Wat Doet U Nu?' met basketbalvrouw Emma Meesseman in Rusland toch uit te zenden.

Door de Russische invasie van Oekraïne dacht de VRT er enige tijd aan om de bewuste aflevering van 'Buurman, Wat Doet U Nu?' met Emma Meesseman niet uit te zenden. De opnames vonden plaats zo'n zestal weken voor het begin van de oorlog. Meesseman was toen nog een speelster van de basketbalploeg UMMC Jekaterinenburg. Kort na de oorlog verliet ze Rusland en nu is Emma Meesseman aan de slag in Chicago. Haar contract met de Russische ploeg heeft ze opgezegd.


Eén zendt de bewuste aflevering nu toch uit. 'Op het moment van de opnames in Rusland, in januari van dit jaar, deed niets vermoeden dat het conflict op zo’n korte tijd zou escaleren. Dit wordt ook meegegeven in de voice-over', aldus de VRT in Het Laatste Nieuws.

Bron: hln.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers