VRT wil minder exclusiviteitscontracten

vrijdag 30 juni 2023
Foto: © VRT - Sofie Silbermann 2020

Donderdag stelde VRT haar jaarverslag van 2022 voor. En zoals het dan hoort gaat de CEO van de openbare omroep tekst en uitleg daarover geven in het Vlaams Parlement. En Frederik Delaplace deed enkele opmerkelijke uitspraken.

Tegen 2025 moet het aantal 'exclusieve schermgezichten' gezakt zijn naar vijftien. In 2022 waren dat er nog negentien. Bovendien wil de VRT bij de exclusieven streven naar gendergelijkheid. Vorig jaar waren er zes vrouwelijke exclusieven. Dat moet dus beter.


En de VRT-topman vroeg ook meer middelen. Hij pleitte voor een indexering van de wervingsmiddelen. '2024 wordt een piekjaar, met heel veel activiteiten, zoals de Olympische Spelen, de Tour de France, het EK voetbal en verkiezingen in ons land en in Amerika. Het is bijna onmogelijk om dat allemaal te trekken', aldus CEO Frederik Delaplace in het Vlaams Parlement.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Jaarverslag: VRT versterkt maatschappelijke impact door inzet op digitaal

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers