VRT wil minder exclusiviteitscontracten

vrijdag 30 juni 2023
Foto: © VRT - Sofie Silbermann 2020

Donderdag stelde VRT haar jaarverslag van 2022 voor. En zoals het dan hoort gaat de CEO van de openbare omroep tekst en uitleg daarover geven in het Vlaams Parlement. En Frederik Delaplace deed enkele opmerkelijke uitspraken.

Tegen 2025 moet het aantal 'exclusieve schermgezichten' gezakt zijn naar vijftien. In 2022 waren dat er nog negentien. Bovendien wil de VRT bij de exclusieven streven naar gendergelijkheid. Vorig jaar waren er zes vrouwelijke exclusieven. Dat moet dus beter.


En de VRT-topman vroeg ook meer middelen. Hij pleitte voor een indexering van de wervingsmiddelen. '2024 wordt een piekjaar, met heel veel activiteiten, zoals de Olympische Spelen, de Tour de France, het EK voetbal en verkiezingen in ons land en in Amerika. Het is bijna onmogelijk om dat allemaal te trekken', aldus CEO Frederik Delaplace in het Vlaams Parlement.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Jaarverslag: VRT versterkt maatschappelijke impact door inzet op digitaal

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Een boeiend verhaal van Robbie Robertson, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. We gaan naar Jamaica en duiken in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner. Zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere 'The Best'.

'Top 2000: The Untold Stories', om 23.35 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers