VRT verrast, raakt en tintelt met najaar 2022

dinsdag 23 augustus 2022
Foto: © VRT 2022

VRT NU heet straks VRT MAX: dé kijk- en luisterbestemming van de publieke omroep en meteen het enige platform in Vlaanderen waar je zowel video, digitale content als audio terugvindt.

Vanaf dit najaar staat VRT MAX garant voor een spannende en diverse mediamix, en een kijk- en luisterbeleving op maat van elke Vlaming.


VRT MAX wordt dé bestemming voor alle video- en audiocontent van VRT en brengt daarnaast ook eigen, exclusieve content specifiek gericht op een jonger publiek. Met 'Zonder Ouders op Vakantie', 'FIRE: Vroeg op pensioen', het nieuwe seizoen van 'Faqda' (met Flo Windey) en de fictiereeks 'Knokke Off' (met Pommelien Thijs) wordt het aanbod van VRT MAX uitgebreid met onverwachte, spraakmakende verhalen recht uit de leefwereld van jongeren. Ontspanning en maatschappelijke topics kleuren het aanbod, maar ook prikkelende genres als true crime en nieuwe formats zoals short form audio.

Ook VRT NWS zit in een nieuw jasje. De miljoenen gebruikers van VRT NWS, waaronder erg veel jongeren, kunnen dit najaar rekenen op een nog toegankelijkere app waarmee het nog makkelijker wordt om VRT nieuws- en duidingsprogramma’s multimediaal te consumeren. Live, uitgesteld of fragmenten on demand. Nws.nws.nws, het tienernieuwskanaal op Instagram, krijgt een volledig nieuwe look op 1 september. Ook de vormgeving van 'Het Journaal' en 'Laat' wordt opgefrist. VRT, VRT NWS en VRT MAX vormen voortaan visueel één familie.

Frederik Delaplace, CEO VRT: 'Als publieke omroep wil VRT het onderscheidende karakter van onze media nog sterker maken. Ons digitale platform krijgt dan ook een mooiere naam, die duidelijker aangeeft dat daar alle typische VRT-media terug te vinden zijn. NU is verleden tijd, voortaan heet onze hotspot VRT MAX: het enige platform in Vlaanderen dat audio, video én digitale content van de hoogste kwaliteit bundelt op maat van de gebruiker.'

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers