VRT stopt samenwerking met Bart De Pauw na grensoverschrijdend gedrag

donderdag 9 november 2017

De directie van de VRT heeft beslist om met onmiddellijke ingang afscheid te nemen van tv-maker Bart De Pauw. De beslissing komt er na een reeks klachten van grensoverschrijdend gedrag. De Pauw maakte het nieuws zelf bekend in een videoboodschap.

Na de hetze van de voorbije weken rond grensoverschrijdend gedrag in de media zette ook de VRT haar integriteitsbeleid op scherp. Hierop kwamen een aantal klachten binnen over de bekende tv-presentator. 'VRT tolereert geen enkele vorm van grensoverschrijdend gedrag, op geen enkele niveau in de organisatie en ook niet in externe producties die gelinkt zijn aan de VRT', aldus Bob Vermeir, manager communicatie bij de VRT.


Verdere details wil de VRT niet bekend maken. 'Deze ernstige getuigenissen stroken niet met de integriteitswaarden die voor ons essentieel zijn. Gevallen van grensoverschrijdend gedrag nemen we ernstig, en worden discreet en in vertrouwen behandeld. We geven geen details uit respect voor alle betrokkenen. We steunen mensen die te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en moedigen hen aan om hiervan melding te doen bij onze preventie-adviseur', klinkt het.

En zo komt er ook per direct een einde aan de uitzendingen van 'Twee Tot De Zesde Macht' op zondagavond. Volgende zondag zal er op Eén een alternatief programma uitgezonden worden. Ook de samenwerking met productiehuis Koeken Troef! wordt herbeken. 'Aangezien Bart De Pauw als acteur, regisseur, presentator en bedenker bij elke productie van Koeken Troef! betrokken is, schorten we de samenwerking voorlopig op', verklaart Bob Vermeir.


Lees ook:
De Vrouwen van Koeken Troef! steunen Bart De Pauw
Nieuwe fictiereeks van Bart De Pauw op Telenet
Bart De Pauw maakt programma met de broers Boxy
Nieuwe humoristische fictiereeks 'It's Showtime!' van Bart De Pauw
Productiehuis Bart De Pauw maakt proefopnames voor VIER
Eén

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers