VRT schrapt last-minute 'Het proces dat niemand wou' over de zaak Bart De Pauw

woensdag 20 maart 2024
Foto: © Streamz

De veel besproken en gelauwerde docureeks 'Het proces dat niemand wou' zal vanavond dan toch niet te zien zijn bij VRT CANVAS. De VRT-top besliste gisteren om de reeks voorlopig niet uit te zenden.

'Het proces dat niemand wou' legt in drie afleveringen de maatschappelijke pijnpunten bloot van de gemediatiseerde zaak rond televisiemaker Bart De Pauw. Meer dan een jaar voor het proces werden alle betrokken partijen gecontacteerd door programmamaker Tess Uytterhoeven. Acht vrouwen spreken eenmalig voor de camera over hun beleving. 


De serie is al een tijdje te zien bij Streamz en zat normaal vanaf vanavond in het programmaschema van VRT CANVAS. Gisteren besliste de VRT echter om de serie voorlopig niet uit te zenden. De omroep wil zo alle kansen geven aan de gesprekken tussen de partijen in de zaak. Zelf is de VRT niet betrokken in die gesprekken. 

In de plaats komt de driedelige documentaire serie 'Putin and the West' waarin te zien is hoe het Westen al veel langer worstelt met het leiderschap van Vladimir Poetin.


Lees ook:
Streamz Original 'Het Proces Dat Niemand Wou' wint de Ha! van Humo

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers