VRT MAX: dé digitale kijk- en luisterbestemming van VRT

dinsdag 23 augustus 2022
Foto: © VRT 2022

Een nieuwe naam, een nieuw beeld en een nieuw geluid. Vanaf maandag 29 augustus is VRT MAX dé digitale kijk- en luisterbestemming van VRT. Van primetime tv-programma's, tot podcasts en live radiostreams van alle VRT-merken...

De beste verhalen van VRT - en meer - vind je voortaan altijd en overal, in 1 handige app. Ontdek alle nieuwigheden en de kijk- en luistertips voor het najaar hieronder.


Compagnon de route
Als compagnon de route brengt VRT MAX de meest snedige en actuele podcasts 's ochtends op de smartphone tijdens het pendelen, tot de meest ontspannende Vlaamse fictie- of docureeks 's avonds op het grote scherm in de luie zetel. Eén ding staat vast: de gebruiker staat centraal. Dat betekent ook niet meer wachten tot 's avonds om nieuwe VRT-programma's te ontdekken. Op VRT MAX geniet je elke dag vanaf 6 uur 's ochtends van de primetime programma's van Eén en Canvas - zoals 'Down The Road', 'Over Eten' en 'Taxi Joris' - in primeur.

Exclusief
Naast Vlaamse en internationale topreeksen, zet VRT MAX ook in op exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen. Met fictie en non-fictiereeksen zoals 'FIRE', 'Zonder Ouders Op Vakantie' (ZOOV) of het nieuwe seizoen van 'Faqda' met Flo Windey. En VRT MAX stopt niet bij VRT alleen. Na VRT NWS, slaan ook VRT MAX en BRUZZ de handen in elkaar voor een nieuwe samenwerking rond de beste verhalen uit onze hoofdstad.

Nieuwe formats
Volledig nieuw: bovenop een prikkelend videoaanbod pakt VRT MAX dit najaar ook uit met heel wat nieuwe straffe podcastreeksen. Niet alleen ontspanning of maatschappelijke topics komen aan bod, maar ook genres zoals true crime - must-hear is alvast 'De kunst van het verdwijnen' - en nieuwe formats, zoals shortform audio, krijgen een centrale plaats in het aanbod.

Op maat
De VRT MAX-app zorgt voor een gepersonaliseerde kijk- en luisterbeleving op maat. De app schuift verrassende keuzes naar voren die nieuwe verhalen en werelden laten ontdekken. De smaakverbredende algoritmes van VRT suggereren reeksen die een uitstekende match kunnen zijn binnen de voorkeuren en de leefwereld van elke kijker en/of luisteraar.

Maximaal kijk- en luistercomfort
Met VRT MAX heb je het beste van VRT meteen bij de hand. De app is toegankelijk ingericht voor iedereen en houdt rekening met de context waarin de gebruikers zich bevinden. Ben je onderweg, of check je 's ochtends snel even wat er nieuw is toegevoegd? Dan biedt de app je andere zaken aan dan 's avonds wanneer er meer tijd is om bijvoorbeeld een nieuwe fictiereeks te ontdekken.

VRT MAX wordt daarom multiplatform uitgebouwd. De app is aanwezig op smartphone en tablet en je kan VRT MAX uiteraard ook raadplegen via je browser. Je kan reeksen casten naar je favoriete toestel, en je vindt de tv-app ook terug op je smart-tv of settopbox van Telenet, Proximus of Orange.

En ook voor kinderen is VRT MAX een veilige omgeving. Via het VRT-profiel kan er voor hen voortaan een profiel op maat worden aangemaakt, zodat ze veilig kunnen rondsurfen in een Ketnet- of Ketnet Junior-zone.

Videoreeksen

'FIRE: vroeg op pensioen'
Pas op je 65ste met pensioen? Daar zitten steeds minder jongeren op te wachten. Waarom zou je ook als je voor je dertigste al kan stoppen. In de 4-delige docureeks 'FIRE: vroeg op pensioen' volgt documentairemaakster Cheeru Mampaey hoe 7 jongeren leven van hun passief inkomen. Niet werken voor je geld, maar je geld voor jou laten werken. Dat is de FIRE-levensfilosofie: Financial Independence, Retire Early. Financiële onafhankelijkheid komt in vele vormen: van extreem minimalistisch leven in Gent, tot the sky is the limit in Dubai. Vrijheid, wegstappen uit de ratrace, en je tijd zelf kunnen indelen: dat is waar deze twintigers voor gaan. Vanaf maandag 29 augustus integraal op VRT MAX.

'ZOOV'
6 jongeren gaan een onvergetelijke zomer tegemoet. Voor het eerst in hun leven vertrekken ze Zonder ouders op vakantie! Het klinkt als een droom. Geen gezeur over vroeg opstaan, het zoveelste kerkje bezoeken of ruzie met je zus over wie er waar op de achterbank mag zitten. Deze zonnige vakantie bepalen de 15 tot 17-jarigen zelf het programma en krijgen zij de verantwoordelijkheid over de vakantieportemonnee, het huishouden en de activiteiten. Ouderlijk toezicht, dat is er niet. Een cameraploeg die alles voor ons - en het thuisfront - vastlegt, die is er wel. Vanaf maandag 29 augustus op VRT MAX.

'Those were the days'
Niets zo Vlaams als de discotheek. Wat in de jaren 70 nog gemoedelijk 'dancing' heette en vaak een verbouwde villa of hoeve langs een steenweg was, werd eind jaren 80 en in de jaren 90 een flitsende megatempel, met dank aan new beat, house en xtc. Van de Boccaccio tot La Rocca: waar men vroeger ook ging langs Vlaamse wegen, overal kwam men discotheken tegen. Helaas gingen ze stuk voor stuk ten onder aan te lang te veel en te hevig. Maar straffe verhalen op overschot, die waren er dan weer wel. Aster Nzeyimana wekt in een 5-delige reeks de opkomende revival en nostalgie naar de legendarische Vlaamse megadiscotheken uit de 90's tot leven. Zoals Boccaccio, Cherry Moon, La Rocca, Café d’Anvers en Club X.

'Plan A'
Plan A is een 6-delige docureeks die de rise volgt van 5 jonge muzikale talenten bij hun eerste stappen in de Belgische muziekscene, waar de laatste jaren de ambitieuze rap- en hiphop-talenten als paddenstoelen uit de grond lijken te rijzen. Ze halen elke dag het onderste uit de kan om the next big thing te worden, 'onze' Coely en Zwangere Guy achterna. De zoekende twintigers zijn pottenbrekers én plantrekkers, ze vinden hun weg naar volle zalen en gouden platen niet volgens de geijkte paden. In hun autobiografische lyrics creëren ze zelf de soundtrack van hun eigen leven. Wat hen bindt? Ze hebben geen plan B, geen vangnet, geen alternatief. Plan A is een docureeks die barst van de muziek, kleur en vechtlust. Een reeks die doet dromen. Vanaf oktober op VRT MAX.

'Hotel Romantiek: de kijk van de kroost'
In 'Hotel Romantiek: de kijk van de kroost' kijken de deelnemers van 'Hotel Romantiek' met hun familie en vrienden samen naar de afleveringen. Wat vinden zij van de romantische escapades van hun oma of opa, hun mama of papa, hun vriend of vriendin? En valt het nieuwe lief in de smaak? Elke zondag na de uitzending van Hotel Romantiek op Eén vind je een nieuwe aflevering op VRT MAX.

'Roomies'
'Roomies' is een nieuwe reeks vol humor, herkenbaarheid en eerlijkheid over de zoektocht van 2 twintigers naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt. 'Roomies' draait rond de 2 lesbische vriendinnen en twintigers Bibi en Ama. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot een paar nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet. Vanaf oktober op VRT MAX.

'De Studio's'
'De Studio's' draait rond zes vrienden die hun droom najagen: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem. Allemaal zijn ze op zoek naar erkenning die ze thuis niet krijgen. Hun eerste doel is: meedoen aan een muziekbattle en zo tonen wat ze waard zijn. Hoe ver gaan ze voor hun erkenning in de muziek? Zullen ze hun grenzen overschrijden om de top te bereiken? En blazen ze hun vriendschap hiervoor op?

'Season of sex'
Het leven is te kort voor slechte seks. Dat ondervindt Mae aan den lijve na de zoveelste orgasmeloze onenightstand. Ze heeft er genoeg van en beseft dat ze haar seksleven zelf in handen moet nemen. Voor het einde van het jaar wil Mae het beste orgasme dat ze ooit heeft gehad. Tijdens haar seksuele zoektocht beslist Mae in een impulsieve bui om haar ervaringen online te gooien. Door seks bespreekbaar te maken, botst ze op haar eigen vooroordelen en grenzen. Is er dan toch meer aan seks dan een goed orgasme of blijkt haar seksperiment één grote anticlimax? Vanaf december op VRT MAX.

'Knokke Off'
In 'Knokke Off' beleven twintigers Louise (Pommelien Thijs) en Alexandre (Willem De Schryver) samen met hun vrienden een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke. Door de hoge verwachtingen van hun ouders dreigen ze echter zichzelf te verliezen in luxe en feesten en gaan ze wanhopig op zoek naar iets wat ze maar niet vinden: echte vriendschap, liefde en vooral… zichzelf.

'Faqda'
Ook dit seizoen gaat Flo Windey in haar eigen stijl op zoek naar antwoorden op vragen die zij en haar generatiegenoten zich stellen. Nog meer dan de voorbije jaren staat ze langer stil bij enkele relevante thema’s, zoals drugsgebruik, mentale gezondheid, online haat en ook kansarmoede, het centrale thema van De Warmste Week dit jaar.

'Sorry for your loss'
Elizabeth Olsen ('Doctor Strange', 'Wandavision') speelt Leigh Shaw, een jonge weduwe die verder moet na het onverwachte overlijden van haar echtgenoot. 'Sorry for your loss' toont hoe Leigh en haar familie en vrienden op zoek gaan naar humor en troost, soms hartverscheurend, vaak hartverwarmend. Beide seizoenen (20 afleveringen van 30 minuten) van 'Sorry for your loss' komen online op VRT MAX op donderdag 1 september.

Podcasts

'De kunst van het verdwijnen'
Eén straathoek. Drie waargebeurde verhalen in de Antwerpse Joodse wijk. Een tunnelroof op een bank in 2019. Een aanslag op een bus met Joodse kinderen in 1980. En een kleutertje dat in 1942 op miraculeuze wijze aan deportatie ontsnapt. Een podcast over de lagen van de geschiedenis. Over het wonderlijk verbonden zijn van alles. En over de kunst van het verdwijnen, voor even of voor altijd. Vanaf oktober op VRT MAX.

'Club net'
'Club net' is je wekelijkse shot belangrijk én onbelangrijk internetnieuws. Obi Mundorff en Karen Francois delen samen met een gast hun ontdekkingen, inspiraties en irritaties. Van de raarste TikToks tot de beste podcasts: alles kan. Vanaf vrijdag 2 september elke week een aflevering op VRT MAX.

'Señor Sarens'
De Vlaamse zakenman Jan Sarens (van het gelijknamige kranenbedrijf langs de A12) wordt om het leven gebracht in Mexico. Achille Van Ingelgem & Luc Haekens duiken met hulp van de familie Sarens in hun tragische verhaal, van Steenhuffel tot Acapulco. Een nieuwe Eén-podcast vanaf maandag 29 augustus op VRT MAX.

'Snelle geschiedenis'
De Eerste Wereldoorlog. De val van de Berlijnse Muur. De Franse Revolutie… de grote geschiedenisverhalen, we kennen ze. Maar weet jij wie het eerste 'domme blondje' was? Of waarom er overal in Vlaanderen sanseveria's op de vensterbanken staan? Of hoe lang we al 'BOE' roepen naar slechte optredens? Radio 1-presentatrice Sofie Lemaire verrast met 'Een snelle geschiedenis', een podcast over onbekende, historische verhalen waarvan je denkt: 'Waarom wist ik dat niet eerder?'. Vanaf maandag 29 augustus op VRT MAX.

'Win win'
In de Radio 2-podcast 'Win win' geeft Inspecteur Sven Pichal handige tips om slimmer om te gaan met je geld. Daarvoor roept hij de hulp in van reporter Katleen Craenhals, die dieper ingaat op vragen van luisteraars.

Tijdloze toppers
Naast gloednieuwe titels en nieuwe seizoenen van bestaande reeksen, blijven ook de tijdloze topreeksen (zoals 'De Bourgondiërs', 'Ouder', 'Hey Paul', 'Het mirakel van Schuman') makkelijk te vinden in de VRT MAX-app. In het totale VRT-luisteraanbod, een verzameling van meer dan 150 podcasts, vindt iedereen - van fervente podcastluisteraar tot luisterleek - zijn ding. En zo is VRT MAX ook meteen de ideale opstap naar podcast luisteren.

Onder meer deze sterkhouders komen dit najaar terug:

'Bless the mess': MNM-dj's en hartsvriendinnen Kawtar Ehlalouch & Anushka Melkonian delen levenslessen waar niemand hen ooit voor waarschuwde.

'De popcast van de week': Stijn Van de Voorde laat zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

'22 min stomme vragen': Omdat je dacht dat je al alles wist over alles en iedereen, stellen Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert van MNM 22 min lang stomme vragen. Vragen die jij nooit zou durven stellen.

'90 minutes': Wie alleen iets van voetbal kent, kent niets van voetbal. Aster Nzeyimana, Filip Joos, Sam Kerkhofs en Steven Defour bespreken de voetbalactualiteit.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers