VRT-journalist Johny Vansevenant wordt 65... maar blijft werken

donderdag 17 augustus 2023
Foto: VRT NWS - © Joost Joossen 2017

De VRT heeft voor politiek journalist Johny Vansevenant een uitzondering gemaakt op haar eigen regel dat schermgezichten, eens 65 geworden, verplicht op pensioen worden gestuurd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Michel Wuyts, Linda De Win, Frank Deboosere en de recent overleden Martine Tanghe. Allemaal iconen van de VRT die op hun 65ste verplicht met pensioen werden gestuurd. Binnenkort bereikt ook politiek radiojournalist Johny Vansevenant die kaap. En vreemd genoeg heeft de VRT nu ingestemd om hem, op zijn eigen verzoek, nog aan de slag te laten blijven tot na de verkiezingen van 2024.


Vansevenant zal op zijn 65ste effectief op pensioen gaan, maar daarna als interim of zelfstandige, nog actief blijven tot na de verkiezingen. Bij de VRT verklaren ze die beslissing kort: 'Voor een bepaald project is een bepaalde kennis nodig', klinkt het in Het Laatste Nieuws. Op de beslissing wordt binnen de VRT naar verluidt met gemengde gevoelens gereageerd. Maar door die andere regel, 'geen commentaar', wordt er door niemand officieel publiek gereageerd.

Bron: hln.be

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers