VRT bevestigt: 'Opnames film 'F.C. De Kampioenen vanaf april'

donderdag 31 januari 2013

De fans hebben er even op moeten wachten, maar half april is het eindelijk zo ver. Dan gaan Eén en Skyline Entertainment van start met de opnames van de bioscoopfilm van 'F.C. De Kampioenen'.

Alle acteurs die in het laatste seizoen van de populaire reeks te zien waren, zullen daarin hun opwachting maken. De bioscoopfilm moet half december in de bioscoopzalen verschijnen.

Half april starten Eén en Skyline met de opnames van de langverwachte bioscoopfilm van 'F.C. De Kampioenen'. De financiering wordt op dit moment nog verder op punt gesteld. Eén en Skyline hebben er vertrouwen in dat de lopende onderhandelingen met potentiële partners en sponsors de nodige extra middelen zullen kunnen genereren.

Half april trekken alle acteurs van 'F.C. De Kampioenen' naar het zuiden van Frankrijk voor opnames en in juni wordt er in België gedraaid. De film wordt een humoristische avonturenfilm, waarin de Kampioenen naar Frankrijk reizen voor een vriendenmatch tegen Saint-Tintin, op uitnodiging van een vriend van hun voorzitter Balthasar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen gedacht hadden.

Alle hoofdacteurs van het 21ste en laatste seizoen van 'F.C. De Kampioenen' spelen ook mee in de film: Marijn Devalck, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader, Johny Voners, Loes Van den Heuvel, Ben Rottiers, Ann Tuts, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Danni Heylen, Tuur De Weert en Jaak Van Assche. De bioscoopfilm van 'F.C. De Kampioenen' wordt half december in de zalen verwacht.

De makers
Voor het scenario sloegen vier schrijvers de handen in elkaar: Hec Leemans, de auteur van de populaire stripreeks van 'F.C. De Kampioenen', actrice An Swartenbroekx, die de rol van Bieke speelt in de reeks en verscheidene scenario’s schreef voor de reeks, Bart Cooreman, een van de scenaristen van 'F.C. De Kampioenen', en Johan Gevers, een van de regisseurs van de reeks. Johan Gevers zal ook de bioscoopfilm regisseren. De productie van de film is in handen van Skyline, de makers van de Eén-reeks 'Salamander' en de bioscoopfilm 'Groenten uit Balen'.



Lees ook:
'Film 'F.C. De Kampioenen' komt er tegen de kerstperiode'

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier
fcdekampioenen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers