'Vrede op Aarde' viert Moederdag met bijzondere uitzending

woensdag 3 april 2024
Foto: © VRT 2023

Op zondag 12 mei, ter gelegenheid van Moederdag, viert Sven de Leijer alle moeders in een bijzondere aflevering van het geliefde VRT 1-programma 'Vrede op Aarde'. Deze special belooft een hartverwarmend feest te worden, waarbij de focus ligt op het eren van alle moeders en groot-, pleeg- en schoonmoeders uit alle hoeken van het land.

Hiervoor is Sven de Leijer nog op zoek naar bijzondere moederfiguren die in de bloemetjes mogen gezet worden. Hij wil namelijk een 'Vrede op Aarde'-award uitreiken aan de beste moeder van het land. Wie een moeder, schoonmoeder, plusmama, onthaalmoeder, grootmoeder of andere moederfiguur kent die het verdient om in de bloemetjes te worden gezet, kan haar inschrijven via vrtmax.be/doemee.


Positiviteit en warmte voor Moederdag
Na zeven seizoenen is 'Vrede op Aarde' een onmisbaar onderdeel geworden van de kerstvakantie op VRT 1. Maar ook andere nationale grote momenten van het jaar kunnen wel wat 'Vrede op Aarde' gebruiken. Daarom wordt de feestvreugde dit jaar uitgebreid naar Moederdag. Presentator Sven de Leijer en co-host Soe Nsuki zetten in hun studio in Oostende moederfiguren in het zonnetje. Het concept van 'Vrede op Aarde' blijft hetzelfde: fijne gasten, verrassende video's en uiteraard ook de 'Vrede op Aarde'-awards. Alleen niet in kerstthema, maar speciaal voor Moederdag.

Lotte Vermeir, netmanager VRT 1: ''Vrede op Aarde' is ondertussen een vaste waarde tijdens de kerstvakantie. Een warm dekentje in de koudste periode van het jaar. Die gezellige, positieve sfeer willen we vanaf nu ook op andere momenten van het jaar creëren. En geen mooier moment in het voorjaar dan de dag waarop we alle mama’s van Vlaanderen in de bloemetjes zetten.'

Sven de Leijer: 'Zowel Soe als ikzelf hebben de voorbije jaren prachtige kinderen gekregen en sindsdien beseffen we nog meer hoe bijzonder het ouderschap is. We kijken er dan ook naar uit om onze positieve boodschap van 'Vrede op Aarde' nu ook te delen tijdens Moederdag.'

Deze speciale aflevering van 'Vrede op Aarde' is op zondag 12 mei te zien op VRT 1 en VRT MAX.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers