Voorjaar 2022: ontdek de 11 nieuwe programma's van VTM

woensdag 12 januari 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Vuil spel krijgt vrij spel in De Verraders. In een mysterieus kasteel verzamelt host Staf Coppens 18 bekende Vlamingen voor een bloedstollend spel vol leugens, verraad, manipulatie en verdachtmakingen.

Behalve… wanneer ‘verraders’ en ‘bondgenoten’ samen moeten werken om een zo groot mogelijke zilverschat te verdienen. VTM haalt de Nederlandse tv-hype naar Vlaanderen en laat bekende Vlamingen een psychologisch spel spelen om de drie ‘verraders’ in de groep te ontmaskeren. Zij zetten de groep tegen elkaar op en ‘vermoorden’ elke nacht een medekandidaat. Aan de andere deelnemers om de verraders te identificeren en weg te stemmen… voor het te laat is.


'I Can See Your Voice' - later dit voorjaar
Zingen ze echt of slecht? In de muzikale spelshow 'I Can See Your Voice' draait alles om deze ene vraag. Met 2500 euro op het spel daagt host Jonas Van Geel elke week twee kandidaten uit om te raden wie van de 7 performers echt kan zingen en wie iedereen voor de gek houdt. En dat alles zonder ook maar één noot te horen. Doorheen 5 rondes krijgen de kandidaten advies van 4 panelleden met ervaring in de muziek- en entertainmentwereld: Kürt Rogiers, Ingeborg, Kamal Kharmach en Vincent Fierens. In een finaal duet met een bekende zanger laat de laatste performer die overblijft zijn of haar stem voor het eerst écht horen. Schitteren ze als een nachtegaal of zingen ze zo vals als een kat?

'De Grote Jobswitch' - later dit voorjaar
In 'De Grote Jobswitch' geven vijf Vlamingen hun ontslag zonder te weten wat hen te wachten staat. Het enige dat ze wél weten is dat een groep van experten op zoek gaat naar de perfecte job voor hen. Het team heeft één doel voor ogen: de persoon confronteren met de realiteit en begeleiden op weg naar de perfecte professionele move. Een radicale carrièreswitch die hen op het lijf is geschreven. De deelnemers zelf hebben echter geen idee in welke sector, in welk bedrijf of in welke functie ze terecht zullen komen. Zijn zij bereid hun professionele lot in handen te leggen van een team van professionals? Nora Gharib leidt deze ingrijpende en levensveranderende uitdaging in goede banen.

'Marble Mania' - later dit voorjaar
Een gezellige familieavond vol spanning, sensatie en knikkerplezier voor het hele gezin, met Kürt Rogiers als host en met hilarische commentaar van Kamal Kharmach. Dat is 'Marble Mania', de spelshow waarin telkens drie BV’s het tegen elkaar opnemen op de mooiste knikkerbanen in zenuwslopende rondes van mini-bowlen tot penaltyschieten. Zo strijden Hanne, Marthe en Julia van K3 om de titel van knikkerkampioen maar nemen ook drie chefs, radio-dj’s, soapacteurs, voetbalsterren en vrouwelijke sporters het tegen elkaar op.

'Paradijs zoekt Personeel' - later dit voorjaar
Zon, een staalblauwe lucht, azuurblauwe zee, parelwit strand, wuivende palmbomen en een resort dat baadt in luxe. Een droom? Niet in 'Paradijs zoekt Personeel'. Nathalie Meskens geeft de leukste job ter wereld weg: een paradijselijk hotel uitbaten in Zanzibar. 6 duo’s pakken hun koffers uit op het tropische eiland en worden er getest in alle aspecten van het hotelwezen. Wie niet slaagt, mag zijn koffers opnieuw inpakken en vertrekken. De inzet is niet min, want het duo dat 'Paradijs zoekt Personeel' wint, mag het luxeresort een jaar lang uitbaten.

'Vrederechters' - later dit voorjaar
'Vrederechters' biedt Vlaanderen een blik achter de schermen van de rechtbank die het dichtst bij de mensen staat. Van overhangende bomen tot geluidsoverlast of achterstallig huurgeld, de vrederechter weet er wel raad mee. In het programma volgen de kijkers het dagelijkse leven van acht karaktervolle vrederechters uit heel Vlaanderen. En dat niet alleen tijdens openbare zittingen. Eén blik op de situatie ter plaatse zegt soms meer dan duizend woorden, en dus trekken de rechters er ook af en toe op uit. Ze zijn naast ervaren magistraten ook echte meesters in de psychologie en lossen vurige burentwisten op met hartverwarmende verzoeningen en oplossingsgerichte tussenkomsten.

'DNA Scheire en Frances '- later dit voorjaar
Bepalen onze genen of we koriander lusten? Kunnen we DNA aanpassen om ziektes te voorkomen? En wat is DNA-dating? In 'DNA Scheire en Frances' slaan Lieven Scheire en Frances Lefebure de handen in elkaar om alles te weten te komen over DNA. Ze voeren de kijkers door de verbluffende wereld van de menselijke genetica met een mix aan fascinerende weetjes en onthutsende theorieën. Elke aflevering onderwerpen ze het DNA van enkele vrijwilligers en BV’s als Koen Wauters, Gloria Monserez en Dina Tersago aan experimenten en tests. Daarnaast helpen ze mensen in hun persoonlijke zoektocht naar een familielid en ontrafelen ze zo de grootste familieraadsels op basis van één enkele DNA-staal.

'Glad IJs' - vanaf 19/1 om 20.55 uur
'Glad IJs' is een mooie combinatie van humor en suspense in een authentieke Kempische setting met sappige dialecten en filmische decors. De makers wisten een topcast te verzamelen met onder meer Lucas Van den Eynde, Koen De Bouw, Viv Van Dingenen, Vincent Van Sande, Barbara Sarafian, Luk Wyns, Lize Feryn, Laurence Roothooft, Peter Van den Eede, Jan Hammenecker, Nico Sturm, Tiny Bertels, Ward Kerremans, Marthe Schneider, Jennifer Heylen en ook Tijs Vanneste, die hiermee zijn acteerdebuut maakt. In 'Glad IJs' volgen we Phil ‘Frisco’ Druyts, een hardwerkende selfmade man die extreem populair is onder zijn werknemers, maar onwetend is over alles wat er gebeurt in zijn eigen familie. Zijn levenswerk verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer zijn vrouw en oudste zoon zijn ijsroom fabriek achter zijn rug verkopen. Wanneer Phil ontvoerd wordt, staat het hele land in rep en roer.

'Welkom in de Familie' - later dit voorjaar
Van de ene dag op de andere wakker worden in een onbekend huis, bij een onbekend gezin. In 'Welkom in de Familie' krijgen enkele Vlamingen de kans om een totaal ander leven te leiden. Daar kunnen ze een stevige geldprijs aan overhouden. Julie Van den Steen plukt de kandidaten uit hun leven en dropt hen in een onbekend gezin om er een week lang de plek van één familielid in te nemen. In bed, op het werk, tijdens de hobby’s… De kandidaten keren telkens het hele huishouden binnenstebuiten om zoveel mogelijk te weten te komen over het ontbrekende familielid en dan de juiste man of vrouw uit de line-up te halen.

'Zo Alloo' - later dit voorjaar
In zijn reportagereeksen haalde Luk Alloo de voorbije jaren heel wat mensen voor de camera. Hij zoekt de meest spraakmakende figuren zoveel jaren later weer op. Hun leven heeft intussen vaak een verrassende wending genomen en daar wil Alloo alles over weten. In 'Zo Alloo' zoekt hij de mensen op die hem zijn bijgebleven uit de reeksen 'Alloo in de Gevangenis', 'Alloo in de Vrouwengevangenis', 'Alloo in de Buitenlandse Gevangenis', 'Alloo in de Psychiatrie', 'Alloo in de Liefde', 'Alloo in de Nacht', 'Alloo' en 'Alloo bij de Wegpolitie'.

'Sergio Over De Grens' - elke dinsdag om 20.30 uur
Topchef Sergio Herman heeft de culinaire reismicrobe te pakken. In 'Sergio Over De Grens' reist hij samen met Jeroen Meus, Regi Penxten, Kürt Rogiers, Ella Leyers, Wim Lybaert, Marco Borsato, Axel Daeseleire en Nederlands actrice Anna Drijver naar de lekkerste uithoeken van heel Europa en daarbuiten. In elke aflevering neemt hij zijn gast mee op sleeptouw en gaan ze samen op zoek naar eeuwenoude tradities, unieke ingrediënten, goed bewaarde culinaire geheimen en vooral: goddelijk eten. Doorheen hun reis verdiepen ze zich in elkaars levensverhaal en passies, met hilarische momenten, intense ervaringen en onverwachte onthullingen tot gevolg.

Deze 9 succesprogramma’s keren terug met nieuwe afleveringen

'The Masked Singer' - vanaf 14/1 om 20.35 uur
Who are you? Dat is opnieuw dé vraag in het tweede seizoen van 'The Masked Singer'. De grootste, meest verrassende en mysterieuze zoektocht van het jaar is terug met nieuwe bekende gezichten die zich verstoppen achter impressionante maskers. Wie zijn Radijsje, Miss Poes, Roos, Ridder, Cycloop, Edelhert, Papegaai en Robots echt? De kijkers, host Niels Destadsbader en speurders Kevin Janssens, Ruth Beeckmans, Andy Peelman, Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker duiken weer in een mindfuck van jewelste.

'The Voice Kids' - later dit voorjaar
Welke jonge stem doet elk haartje rechtkomen met zijn of haar zangtalent? Onder het waakzame oog en oor van coaches Laura Tesoro, Duncan Laurence, Metejoor en de nieuwe K3 barst de muzikale strijd onder de kleine performers los. An Lemmens en Maksim Stojanac presenteren de show en begeleiden de kids doorheen het unieke parcours.

'Liefde voor Muziek' - later dit voorjaar
Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille, Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola, Ozark Henry, Davina Michelle en Suzan & Freek trekken op muzikale trip en nemen elkaars nummers onder handen om daarmee flink te verrassen. Wie herwerkt de partyknaller Lift U Up van 2 Fabiola? Wat doet Margriet met de rocknummers van Zornik? En hoe klinkt de monsterhit Hoe Het Danst in een nieuw jasje? Muzikale hoogstandjes, bijzondere optredens en emotionele momenten verzekerd.

'Huis Gemaakt' - later dit voorjaar
Dina Tersago geeft één jong koppel het cadeau dat hun leven compleet zal veranderen: een eigen huis. Een ongeziene prijs voor jonge mensen voor wie een eigen woning onbetaalbaar is geworden. Voor die prijs moeten de 9 koppels wel iets over hebben. Dag en nacht leveren ze bloed, zweet en tranen om een leegstaand pand te verbouwen tot een droomhuis. Aannemer Cerina Marchetta en interieurarchitect Gert Voorjans geven hun ongezouten mening en brengen in dit nieuwe seizoen nog een extra jurylid mee. Welk koppel krijgt aan het einde van de rit zijn eigen droomhuis cadeau en hoeft nooit nog een lening af te betalen?

'Boer zkt Vrouw' - later dit voorjaar
Dina Tersago geeft het startschot voor een gloednieuw seizoen van 'Boer zkt Vrouw' met een verrassende twist: de 5 nieuwe boeren tonen in de eerste afleveringen wel wie ze zijn, maar niet hoe ze eruitzien. Dit seizoen schrijven vrijgezellen die op zoek zijn naar de liefde zich immers blind in voor hun favoriete boer. Die kiezen ze dus niet op basis van de looks, maar op basis van een uitgebreid portret dat een inkijk geeft in het leven van de boer of boerin zonder dat hij of zij in beeld komt. Kan je verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt gezien? Dát wordt de trigger van het nieuwe seizoen van 'Boer zkt Vrouw'.

'Een Echte Job' - vanaf 13/1 om 20.35 uur
Frances Lefebure, Jonas Van Geel, Stefaan Degand, Nora Gharib en Metejoor ruilen de spotlights in voor een stage als verpleegkundige. Tijdens dag- en nachtshiften op de afdelingen pediatrie, oncologie, geriatrie, neurochirurgie en revalidatie van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt leren ze van vijf ervaren mentoren de kneepjes van het vak. Hun parcours verloopt met ups and downs en ze komen zichzelf meermaals tegen. Wat gebeurt er wanneer ze uit hun comfortzone stappen en hebben ze misschien hun roeping gemist?

'De Buurtpolitie VIPS' - elke weekdag om 18.20 uur
'De Buurtpolitie' is terug en in deze VIPS-editie passeert er heel wat bekend volk over de vloer van het beroemdste politiekantoor van het land. Naast de straffe cases die de fans gewend zijn van 'De Buurtpolitie', duiken in dit seizoen ook heel wat bekende Vlamingen op. Véronique De Kock die beschermd moet worden tegen een stalker, Herman Brusselmans die de hulp van de Buurtpolitie inroept omdat een dief aan de haal ging met zijn script of Marc Van Ranst die getuige is van een vluchtmisdrijf. In iedere aflevering is een gastrol weggelegd voor een bekende Vlaming.

'Lisa' - later dit voorjaar
Vele kijkers vielen in zwijm tijdens de seizoensfinale van 'Lisa'. De fans van de populaire telenovelle moesten er lang op wachten, maar Lisa (Tinne Oltmans) en Jonas (Oscar Willems) verklaarden elkaar eindelijk de liefde. Van Gert (Bert Verbeke) is er echter nog steeds geen spoor, al is die ring in een plas bloed misschien een aanwijzing…  Leven Lisa en Jonas nog lang en gelukkig samen of blijft hun sprookje niet duren? En zien we Gert nog terug of is het game over voor de broer van Jonas die dit seizoen voor heel wat spanning zorgde? De fans komen het allemaal te weten in het derde seizoen van de telenovelle 'Lisa'.

'Familie' - elke weekdag om 20.00 uur
Na een memorabele 30ste verjaardag en spannende jubileumaflevering dook 'Familie' 2022 in met heel wat nieuwe vragen en intriges. De familie moest onverwacht afscheid nemen van Iris (Marianne Devriese) maar kreeg er ook een nieuwe Van den Bossche bij: baby Victor. Een gebeurtenis die nog een emotionele nasleep zal kennen. Wat voeren Leon (Herbert Flack) en Koen (Sieg De Doncker) nog in hun schild en zorgt terugkeerder Tony (Jeroen Van Dyck) opnieuw voor onheil? Laait de liefde verder op tussen Raven (Aaron Blommaert) en Louise (Charlotte Sieben)? En ontluikt er ook iets moois tussen Benny (Roel Vanderstukken) en Samira (Belinda Voorspoels)? Vragen waar de 'Familie'-kijker dit voorjaar een antwoord op krijgt.


Lees ook:
Verraderlijk veelzijdig voorjaar bij VTM, VTM 2 en VTM GO
Voorjaar 2022: Dit zijn de guilty pleasures bij VTM 2
Voorjaar 2022: VTM GO pakt uit met deze exclusives

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Heel Holland Bakt' (Omroep MAX)

Het thema is 'oost west, thuis best'. De bakkers beginnen met een fruitmand van botercrème. Hopelijk schieten de kandidaten niet uit hun slof tijdens de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelslofjes gemaakt worden. Geheel in het thema sluiten we af met een 'bak je droomhuis'-spektakelstuk.

'Heel Holland Bakt', om 20.25 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers