Voor het eerst Vlaams programmacharter voor non-fictie

dinsdag 10 juli 2012

De Vlaamse omroepen en productiehuizen hebben een allen een charter voor non-fictieprogramma's getekend. Het doel is om realitytelevisie respectvoller maken en tegemoet te komen aan de kritiek die het genre de laatste tijd te verwerken kreeg. Het charter werd maandag overgemaakt aan Minister van Media, Ingrid Lieten.

Het charter slaat onder andere op amusements-, showbizz- en infotainmentprogramma's. Zo engageren omroepen en producenten zich om bij de keuze en de productie van programma's rekening te houden met een aantal deontologische principes.


De deontologische richtlijnen gelden voor iedereen die meewerkt aan, of mee beslist over de productie of uitzending van non-fictieprogramma's en voor alle media (tv, radio, internet en mobiele media).

De VRT, de Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) en de Private Omroep Federatie (POF) maakten het charter maandag over aan minister Lieten en de commissie media.

Het charter lezen? Dat kan door hier te klikken.

Bron: VRT - eigen bericht


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis brengt het Metropole Orkest een ode aan Wim Sonneveld, de vertolker van legendarische liedjes als 'Het Dorp', 'Margootje' en 'Aan de Amsterdamse grachten'. Met Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claassen, vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam.

'MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld - Tour de Chant', om 21.50 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers