'Vive le Vélo, leve de Ronde' in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

zondag 26 maart 2023
Foto: Eén - © VRT 2023

Van maandag 27 tot en met donderdag 30 maart trekt Karl Vannieuwkerke met 'Vive le Vélo, leve de Ronde' langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

Elke avond presenteert hij vanop een andere locatie langs de route van de Ronde - van Brugge tot Oudenaarde - en nemen drie gasten plaats aan tafel.


Onder andere Marijn de Vries, Nico Mattan, Dirk Gheyselinck, Febe Jooris, Jolien D’hoore, Kurt Bogaerts en José De Cauwer zijn komende week te gast bij Karl. Elke uitzending sluit af met muziek, opgenomen langs het parcours van de Ronde: daarvoor komen The Starlings, Maximus, Daan en Meskerem Mees langs.

Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. Bart Aerts en Rutger Vanseveren maken elke dag een portret over een figuur uit het verre of recente wielerverleden. Zo komen onder andere Frans Verbeeck (werd twee keer 2e en een keer 3e in de Ronde), Emma Johansson (drie keer 3e en een keer 2e in de Ronde) en Frederik Backaert (reed de Ronde zeven keer, werd intussen boer met een boerderij dichtbij het Ronde-parcours) aan bod.

'Vive le Vélo, Leve de Ronde', maandag 27, dinsdag 28 en donderdag 30 maart rond 21.55 uur,  op woensdag 29 maart rond 22.35 uur, op Eén en via VRT MAX.

'De Ronde van Vlaanderen', zondag 2 april vanaf 9.15 uur op Eén en via VRT MAX, en online ook te volgen via sporza.be.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers