VIJF laat dit najaar van zich horen

maandag 20 augustus 2018

Het najaar van VIJF belooft spraakmakend te worden. Voor het eerst pakt de zender uit met drie gloednieuwe, lokale programma's - telkens op dinsdag - én een volledig nieuwe zenderlook.

De grootste vrouwenzender in Vlaanderen schuwt vanaf september geen enkel taboe en gaat de confrontatie aan met enkele controversiële en verrassende thema’s. Alles moet bespreekbaar worden, zowel op als naast de buis. Let’s talk!


Let’s talk bad habits
In de gloednieuwe zesdelige realityserie 'OH MY GOD' is een katholiek slotklooster voor het eerst bereid de deuren te openen en vijf millenniummeisjes tijdelijk welkom te heten. Deze vlotte meiden moeten het enkele weken stellen zonder sigaretten, alcohol, feestjes, mannen en smartphones. In ruil krijgen ze uitnodiging tot bezinning in de stilte van het kloosterleven.

De meisjes worden meteen geconfronteerd met diepgang, gebed, emoties en vooral… zichzelf. Wat gebeurt er als de materialistische levensstijl van de millenniumgeneratie in aanraking komt met het eenvoudige bestaan van streng religieuze vrouwen?

Let’s talk series
VIJF-kijkers weten het al langer: voor spannende misdaadseries ben je bij VIJF op maandag aan het juiste adres. De zender heeft dit najaar haar crime-aanbod op punt gesteld met de start van het nieuwste seizoen van 'Criminal Minds' en de gloednieuwe serie 'The Detail', waarin drie vrouwelijke moorddetectives centraal staan.

Op woensdag is 'Grey’s Anatomy' weer helemaal terug met het langverwachte veertiende seizoen. Gevolgd door de veelbelovende spin-off Station 19 waarin het brandweerkorps van Seattle centraal staat. Enkele bekende gezichten vanuit 'Grey’s Anatomy' tekenen present in de eerste aflevering, zoals Meredith Grey, Miranda Bailey en Ben Warren.

Later dit najaar volgen er nog nieuwe afleveringen van 'Elementary' en 'Private Eyes'.

Ook aan realityseries geen gebrek bij VIJF. Op dinsdag kan de kijker opnieuw afstemmen op 'Straffe Verhalen'. Donderdag is het tijd voor drie spraakmakende reeksen uit Nederland: 'Jullie Huis, Onze Regels', 'Ruzie met de Buren' en 'Adam Zkt. Eva'. Vrijdag- en zaterdagavond blijven de vaste filmavonden.

Let’s talk sex
In het nieuwe studioprogramma 'Sex Tape' ontvangt seksuologe Goedele Liekens koppels die een week lang hun leven en relatie zullen filmen. En dat tot in de slaapkamer toe. Samen met hen bekijkt Goedele de tapes, om vervolgens hun relatie én hun seksleven te evalueren. Want hoe gaat het er echt aan toe tussen Vlaamse koppels en lakens? Wat speelt er zich in de huis- en slaapkamers echt af? Welke issues worden opgelost en welke blijven maar aanslepen?

'Sex Tape' gaat geen taboe uit de weg. Van hoe je het verwoordt tot hoe je het doet...

Let’s talk binge drinking
'Tipsy' is een zesdelige docureeks waarin zussen Kat en Lyn Kerckhofs onderzoeken wat alcohol betekent in ons leven. We doen het bijna allemaal: drinken. Na een lange werkdag, op een feestje, tijdens een diner met vrienden, in bad, aan de toog… Een goed glas is niet alleen lekker, het ontspant en maakt de tongen los. Samen drinken is fijn, en laat ons eerlijk zijn: doodnormaal.

Maar hoe normaal is doodnormaal? Is het normaal om bij het thuiskomen elke dag een aperitief te drinken? Is het normaal om een blackout over te houden na een geweldige fuif? Wanneer ben je een gezelligheidsdrinker en wanneer wordt het problematisch? En wat doet dat drinken met je lichaam?

Nog meer dan een onderzoek naar alcohol, is 'Tipsy' een verslag van twee jonge vrouwen die leven in een veranderende wereld doordrongen van sociale media, nieuwe mogelijkheden en aangepaste normen en waarden. Hoe zoek je je plek in een evoluerende maatschappij waar grenzen tussen normaal en abnormaal verschuiven?

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers