VIER schrapt 'De Kruitfabriek' definitief

woensdag 24 april 2013

Er komt geen nieuw seizoen van de actuashow 'De Kruitfabriek' waarmee VIER bij de start groots uitpakte. Dat werd gisteren meegedeeld aan de redactie van het programma.

'De Kruitfabriek' moest één van de paradepaardjes worden van VIER. Voor de lancering van deze actuashow werden verschillende schermgezichten aangetrokken. Zowel Radio1-presentator Gilles De Coster als Studio Brussel-stem Sofie Lemaire werden weggehaald bij de concurrentie. Maar ook Lieven Scheire en Christophe Deborsu werden aangetrokken om presentator Tom Lenaerts te ondersteunen in zijn dagelijkse opdracht.

Veel volk aan de tafel van 'De Kruitfabriek', maar de Vlaamse kijker volgde niet. Ook enkele verschuivingen in het format lokten geen extra kijkers. 'Voor een prille zender als VIER was zo'n dagelijkse talkshow te zwaar om te dragen', besluit Olivier Goris, programmadirecteur bij Woestijnvis nu. 'Het is op dit moment niet de juiste manier om actua te brengen op VIER. Jammer, want we hadden wel het gevoel dat het programma later op de avond eindelijk zijn plaats gevonden had'.

Voor de redactie van 'De Kruitfabriek' betekent dit natuurlijk een streep door de rekening. De actuashow was aangekondigd als een langlopend programma. Voor het grootste deel is er al een oplossing gevonden binnen Woestijnvis of bij Humo. Voor de presentatoren worden er ook nieuwe opdrachten gezocht. Zo gaat Tom Lenaerts een tijdje achter de schermen werken. Gilles de Coster en Christophe Deborsu gaan op zoek naar een nieuw programmaformat om toch actualiteit op VIER te brengen.

Bron: DeMorgen.be



Lees ook:
Drie scenario's op tafel voor toekomst 'De Kruitfabriek'
VIER haalt 'De Kruitfabriek' vroegtijdig van het scherm
''De Kruitfabriek' is geen plagiaat'
Sofie Lemaire presenteert elke vrijdag 'De Kruitfabriek'
Tom Lenaerts presenteert nieuwe actuashow VT4

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers