VIER filmt in Gent dramareeks over vrouwengevangenis - VIDEO

dinsdag 5 juli 2016

Na 'Callboys' en 'De Dag' zet VIER de komende jaren nog meer in op Vlaamse fictie: in juli starten de opnames van een nieuwe dramareeks die zich afspeelt in een fictieve Gentse vrouwengevangenis.

Er wordt niet gefilmd in een bestaande gevangenis, maar in een speciaal voor de reeks gebouwd cellencomplex in een leegstaande loods in Gent. Het decor beslaat maar liefst 2000 vierkante meter, een ongeziene omvang en investering voor een Vlaamse fictiereeks die te vroegste in 2018 op VIER te zien zal zijn, en vooraf via Play en Play More van Telenet.


De nieuwe Vlaamse dramareeks is gebaseerd op 'Wentworth' van de Australische tv-producent Reg Watson, de man die onder meer het wereldwijd succesvolle 'Neighbours' ('Buren') bedacht. In Australië is de reeks over een vrouwengevangenis al aan een vierde succesvolle seizoen begonnen. Ook de Vlaamse top-cast van deze reeks – geproduceerd door het productiehuis Marmalade - zal gezien het thema opvallend vrouwelijk zijn.

'Gent-West' is een nieuwe Vlaamse dramaserie die zich afspeelt binnen de gesloten muren van een open vrouwengevangenis: in afwachting van haar proces komt Veronique Dockx terecht in Gent-West. Ze zit daar in voorarrest op verdenking van poging tot doodslag, nadat de stoppen zijn doorgeslagen en ze haar man David - die haar jarenlang heeft geterroriseerd en mishandeld - heeft proberen te verstikken.

Veronique vindt maar moeilijk haar draai in deze nieuwe en voor haar bedreigende omgeving waar leugens, manipulatie en chantage meer regel dan uitzondering zijn.

De opnames gaan deze zomer van start in het decor van de vrouwengevangenis in Gent, de reeks zal ten vroegste rond 2018 te zien zijn op VIER. Ook Telenet investeert mee in deze productie via de aankoop van uitzendrechten. Daardoor zullen alle afleveringen een aantal maanden voor ze op VIER te zien zijn al beschikbaar zijn via Play en Play More van Telenet. Telenet wil zo investeren in nieuwe kijkmogelijkheden, en er voor zorgen dat zijn klanten niet alleen buitenlandse toppers maar ook straffe fictie van eigen bodem zo snel mogelijk kunnen zien.

In september is 'Callboys', de nu al veelbesproken fictiereeks van Jan Eelen te zien op VIER. In het najaar starten ook de opnames van 'De Dag', een fictie-project van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu voor 2018. VIER wil de komende tv-seizoenen nog meer inzetten op Vlaamse fictie, en zal nog enkele nieuwe projecten opstarten. Amerikaanse films en series vinden vanaf oktober een plaats in prime time op ZES, terwijl VIJF meer dan ooit de kaart van de vrouwelijke Vlaamse kijkers trekt. In 2018 brengt VIER ook een nieuw seizoen van 'Auwch_' de succesvolle komische reeks met Ben Segers en Axel Daeseleire in de hoofdrollen.Lees ook:
Topcast voor nieuw gevangenisdrama van VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers